Ilan Laufer a anunțat miercuri că a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului, după ce nu a fost invitat să o însoțească pe Viorica Dăncilă în vizita din Statele Unite, iar aceasta nu s-a întâlnit cu el nici măcar în calitate de președinte al organizației PSD SUA.

Laufer a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Am aflat recent ca doamna premier Viorica Dancila urmeaza sa efectueze o vizita in Statele Unite si am fost foarte bucuros ca vom avea ocazia sa discutam aspecte importante pentru romanii de aici (…) Nu am fost invitat sa o insotesc pe doamna premier nici in calitate de consiler onorific care cunoaste bine relatia Romania-SUA, si nici sa o intalnesc in calitate de presedinte PSD SUA. Inteleg ca doamna premier prefera consilieri externi si prin urmare ma aflu in situatia in care nu imi pot exercita eficient niciuna dintre aceste functii, in care am fost investit cu increderea colegilor mei de partid. Astazi am informat-o pe doamna premier Viorica Dancila asupra deciziei mele de a demisiona. Va multumesc dragi prieteni pentru toata sustinerea voastra de pana acum, eu sunt si voi ramane la fel de implicat in cat mai multe proiecte care contribuie la dezvoltarea Romaniei. , a scris, miercuri, Ilan Laufer, pe Facebook.

Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose, a fost numit de Viorica Dăncilă în funcția de consilier onorific al premierului în decembrie 2018, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să-l numească în funcția de ministru al Dezvoltării. În urma acestui refuz, Laufer l-a acuzat pe șeful statului că este „antisemit”.

În luna aprilie a acestui an, Laufer a fost ales lider al organizației PSD din SUA.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here