Lider AUR, la conferințe și în poze cu șeful Mișcării Legionare

Sursa: https://gardalegionara.blogspot.com/

Copresedintele AUR, Claudiu Târziu, a participat pe iulie 2016 la o conferință organizată de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. La final, Târziu s-a pozat împreună cu soția alături de Suru, scrie aktual24.ro.

Potrivit sursei citate, Târziu, susține că nu are simpatii legionare. Dar el s-a fotografiat în iulie 2016 cu Șerban Suru, șeful Mișcării Legionare, și a participat la o conferință organizată de acesta din urmă. Evenimentul se intitula: „Prigonirea Legionarilor de regimul comunist – trecut și prezent!”. În poza respectivă apare și soția lui Târziu, Adela Ioana, care a candidat pe lista AUR Bacău.

Târziu a negat, după alegeri, că are simpatii față de Mișcarea Legionară. Dar în alte rânduri și-a nuanțat punctele de vedere.

Șerban Suru

“Corneliu Zelea Codreanu este un personaj istoric care trebuie tratat că atare. Adică istoricii să-l judece, nu eu. Fenomenul legiobar este un episod isoric încheiat definitiv și care nu mai poate fi repetat. (…) Corneliu Zelea Codreanu nu este bunicul meu, nu l-am cunoscut, a murit săracul acum vreo 80 de ani. Eu cunosc foarte bine istoria noastră din secolul XX, m-au preocupat totalitarismele, am vrut să înțeleg dacă românii au acceptat jugul comunist fără vreun fel de rezistență.

Asta s-a spus despre noi, iar din această cauza am fost numiți, că popor, niște ‘paria’ și nu a fost așa. Știți ce am aflat? Am avut cea mai lungă rezistență armata din munți, am avut oameni închiși în pușcăriile comuniste 15-20 de ani, au cunoscut acolo o metanoia și au devenit sfinți.

Nu e treaba mea să-l calific pe Zelea Codreanu, nu dau eu verdicte. Eu zic că este greu, mai ales prin grilă prin care noi citim acum istoria cu alte rigori și alte exigențe, să te pronunți despre un personaj istoric. (….) Eu nu am de ce să mă delimitez de cineva când nu am legătură cu acea persoană”, a afirmat Claudiu Târziu, joi, la Realitatea Plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here