Liderii AUR au vizitat-o pe Renate Weber: I-am mulțumit pentru sesizările făcute la CCR, îi suntem recunoscători

Foto: INQUAM/George Călin

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă a anunțat, luni seară, că a avut o întălnire cu Avocatul Poporului, Renate Weber. La întălnire a fost prezent și liderul AUR, George Simion.

Șoșoacă a spus că i-a mulțumit lui Renate Weber pentru sesizările pe care le-a făcut la CCR, în vara anului trecut, în legătură cu măsurile luate împotriva pandemiei.

Am stat vreo oră și ceva să discutăm toate aspectele. I-am mulțumit doamnei Renate Weber din partea tuturor care am fost în stradă, i-am mulțumit pentru toată munca de anul trecut, când erau acele sesizări la CCR, am găsit deschidere anul trecut din partea doamnei Renate Weber. Am rămas plăcut impresionată, mulțumirile și recunoștința față de o persoană sunt rare”, a spus Șoșoacă într-un live pe Facebook.

Ea a mai spus că a discutat cu Weber despre anularea amenzilor din perioada de urgență, care au fost declarate neconstitutionale în urma sesizării CCR de către Avocatul Poporului.

Am vorbit despre anularea amenzilor, eu le vreau și pe cele din starea de alertă, s-a pus problema celor din starea de urgență, avem deja o decizie a CCR. Deși aceste amenzi sunt neconstitutionale, nu au bază legală de a se imputa, nu toată lumea a dat în judecată MAI pentru anularea proceselor verbale. Din 300.000 de amenzi, au fost atacate în instanță doar 100.000.

Trebuie dată ori o ordonanță, ori o lege în legătură cu o amnistie legată de aceste amenzi”, a susținut Șoșoacă.

Surse din conducerea PNL au anunțat la sfârșitul anului trecut că fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu este luat în calcul pentru funcția de Avocat al Poporului, după ce Renate Weber va părăsi această funcție. Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP București, însă partidul nu a reușit să atingă pragul de intrare în Parlament.

Numele lui Cristian Diaconescu a fost deja menționat pentru a prelua funcția de Avocat al Poporului de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în luna iunie a acestui an. ”Dacă vorbim de o variantă pe care am îmbrățișa-o în orice moment e modelul Cristian Diaconescu”, a spus Rareș Bogdan, la Digi24.

Un alt nume luat în considerare este cel al Anei Birchall. ”Sunt doi oameni excepționali care ar fi excelenți ca Avocat al Poporului”, a pus tot atunci Rareș Bogdan.

PNL a declanșat procedura de schimbare a lui Renate Weber după ce Avocatul Poporului a reușit să blocheze mai multe măsuri luate de Guvern pentru stăvilirea pandemiei prin atacuri la CCR.

Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, declara președintele PNL, Ludovic Orban, în iunie.

Ulterior, la sfârșitul lunii iunie, PNL a depus la Parlament cererea de revocare din funcție a Avocatului Poporului.

Discuția a fost reluată în toamnă, când Orban a promis în campania electorală că o va schimba după alegeri pe Renate Weber.

Este nevoie de alegeri parlamentare, îi indemn pe oameni să-și pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului și o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituțională care au dus la creșterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi și noi acte normative care să ducă România înspre faliment și înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a declarat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here