Liderul BNS, Dumitru Costin, fost om de casă al lui Vîntu, îi cere lui Orban să-l mustre pe Cîțu. „A transformat întreaga mișcare sindicală într-o adunătură de hoți”

Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a afirmat joi, că este pentru prima oară în 30 de ani când un lider politic cum este premierul Florin Cîţu „a transformat mişcarea sindicală într-o adunătură de hoţi”.

Dumitru Costin a afirmat, în cadrul Congresului BNS, la finalul intervenţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, că îi transmite nemulţumirea faţă de afirmaţiile premierului Florin Cîţu.   

„Ţin să vă transmit nemulţumirea întregului nostru Congres faţă de acuzaţiile pe care le-a adus în ultimele două săptămâni domnul premier Cîţu. (…) Este pentru prima oară în treizeci de ani când un lider politic aşa cum este domnul Cîţu a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi pentru că afirmaţii de genul «luaţi banii oamenilor fără acordul lor» înseamnă hoţie, furt”, a afirmat Dumitru Costin. 

El a menţionat că premierul Florin Cîţu nu înţelege mecanisme prevăzute în Constituţie şi în lege.  

„Domnia sa din păcate nu înţelege nişte mecanisme simple prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale lucrătorilor din România şi am încredere bazată pe experienţa dumneavoastră politică că veţi avea şi o discuţie internă la nivelul PNL”, a menţionat liderul BNS. 

Dumitru Costin a precizat că va sancţiona orice derapaj comportamental sau de încălcare a drepturilor lucrătorilor.  

„Suntem dispuşi dialogului, dar vom sancţiona orice tip de derapaj comportamental sau orice tip de încălcare a drepturilor fundamentale ale lucrătorilor din această ţară”, a mai transmis Dumitru Costin.

Anterior, Ludovic Orban îi felicitase pe liderii BNS pentru cei 30 de ani de activitate și îi asigura „de toată deschiderea pentru dialog”.  

Declarațiile lui Cîțu

Vinerea trecută, premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre protestul unor reprezentanţi ai poliţiştilor, că nu înţelege rostul acestor manifestaţii, pentru că veniturile rămân la nivelul anului 2020.

El a adăugat că în 2021 nici în sectorul privat nu vor exista creşteri salariale, pentru că este în continuare o criză economică.

„Deci mi se pare necinstit faţă de ceea ce se întâmplă în sectorul privat ceea ce se întâmplă cu aceste proteste. În sectorul privat avem oameni care plătesc taxele, ne plătesc salariile şi totuşi au trecut printr-o perioadă dificilă şi merg mai departe„, a mai spus Cîţu.

Premierul a menţionat că este nevoie de o discuţie în societate despre faptul că liderii de sindicat sunt singurii care au rămas în funcţie de 30 de ani.

„Aş vrea să revin asupra acestor proteste. Aici cred că putem să avem o discuţie onestă noi în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai fac schimbări? Haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii, sunt automat făcute din conturile oamenilor. Este ok să se ia automat din conturile oamenilor?„, s-a întrebat Cîţu. 

Jurământul lui Ciolacu

Dumitru Costin a fost administrator la firmele lui Sorin Ovidiu Vîntu în timp ce era și lider sindical. De asemenea, a fost acționar în Realitatea Media, alături de Marius Petcu (lider CNSLR Frăția), Liviu Luca (fostul lider al sindicatului Petrom), Iacob Baciu (Confederația Sindicatelor Democratice din România) și Ion Popescu (sindicatul Meridian).

„PSD va sta alături de BNS în lupta împotriva acestui regim, care vrea să se impună şi să impună cu forţa austeritatea. După ce acest buget al umilinţei naţionale a fost votat fără ca vocea românilor să fie ascultată, înţelegem că singura soluţie este să protestăm alături de studenţii, angajaţii şi pensionarii acestei ţări. Ca şi mine, mulţi dintre cei prezenţi astăzi aici au mai trăit asemenea momente în 1996-2000, când o altă alianţă a austerităţii a dus ţara aproape de faliment, în 2009-2010, când un regim din care fac parte mulţi dintre demnitarii actualei puteri tăiau pensii şi salarii, ca să rămână intactă partea lor din buget, cea pentru furat”, a declarat joi Marcel Ciolacu, liderul PSD, la congresul naţional al BNS.

Declarația de avere

De la Revoluția din 1989 încoace, Dumitru Costin gravitează prin spațiul public românesc călare pe funcții de lider sindical.

Dumitru Costin s-a născut la 14 noiembrie 1961. A absolvit în 1988 Universitatea din Galaţi, Facultatea de Mecanică.

Activitatea sa sindicală a început odată cu funcţia de lider de nucleu sindical la Fabrica de Automobile Dacia Piteşti, unde lucra ca inginer. A deţinut această funcţie din februarie până în aprilie 1990, după care, până în luna iunie a aceluiaşi an, a devenit lider de sindicat. Din iunie 1990, până în noiembrie 1991, a fost secretar, membru al Biroului Executiv, la Brașov, după care, până în august 1993, a fost vicepreşedinte BNS, iar apoi secretar general, funcţie deţinută până în noiembrie 1993. Între noiembrie 1993 şi mai 1994, a fost preşedinte interimar al BNS, după care a devenit preşedinte al confederaţiei.

Pe portalul ANI, Dumitru Costin nu apare cu declarația de avere la zi, ultima fiind din 2018, dar declarația se regăsește pe site-ul sindicatului. Dacă în declarația de avere din 2018, Dumitru Costin a trecut venituri de 70.939 de lei, în cea depusă anul trecut apar încasări din poziția de președinte al BNS în valoare de 113.733. De asemenea, din calitatea de secretar general al Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori a mai încasat 69.029 lei.

1 COMENTARIU

  1. Dl prim ministru să ia modelul doamnei de fier a Marii Britanii!!…adică a interzis sindicatele pe o perioadă de 5 ani!!!!..
    Asa scăpăm de aceste relicve comuniste ,..Acești ciocoi care au devalizat patrimoniul sindical…niște infractori, hoți,..sa nu mai auzim de ei în veci…auzi sindicat la miliție, sindicat la învățământ, sindicat la sănătatea, sindicat la justiție, sindicat la transporturi,sindicat la administrație locală și centrală….dacă te uiți numai bugetari!!..ploșnite,analfabeți,bandiți,interlopi…
    Aș vrea să văd sindicatul salariaților de la continental ,siemmens, grupurile germane, franceze,americane,olandeze…care ființează în românia!!!…ăștia sunt amărâtii aia de privați care va plătesc salariile nenorociților..crucea ma-mii voastre de analfabeți….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here