Liderul PPE îl felicită pe Ludovic Orban după învestire: „A făcut posibil ceea ce părea imposibil”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Joseph Daul, liderul Partidului Popular European, îl felicită pe premierul Ludovic Orban după primirea votului de încredere în Parlamentul României.

„Aș dori să îl felicit pe premierul Ludovic Orban pentru preluarea funcției și pentru instituirea unui guvern credibil, responsabil și proeuropean”, i-a transmis liderul european.

„Aș dori, de asemenea, să laud curajul și determinarea lui Ludovic Orban, pentru că a făcut posibil ceea ce anterior părea imposibil, și anume de a da românilor un guvern de centru-dreapta. Cred că, cu acest guvern condus de PNL, el oferă un nou început României și aduce speranță tuturor cetățenilor săi”, a adăugat Joseph Daul.

Ludovic Orban se va confrunta acum cu „sarcina dificilă de a corecta daunele produse țării de guvernul socialist”, subliniază Daul în mesajul său.

„Ani de zile, standardele democratice au fost slăbite, statul de drept a fost ignorat, iar reputația României în Europa a avut de suferit. Cu toate acestea, partidele membre PPE sunt dispuse în continuare să își asume responsabilitatea, iar Ludovic Orban este pregătit să facă față provocării. Sunt ferm convins că Ludovic Orban, împreună cu președintele Klaus Iohannis, vor întreprinde măsurile urgente și necesare pentru ca statul de drept să prevaleze, sistemul de justiție să funcționeze și România să devină un partener de încredere în regiune și în Europa”, se mai arată în mesajul transmis de liderul PPE, Joseph Daul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here