Ligia Deca: Sancţionarea cu absenţă de către profesor nu ar trebui să fie un mijloc de coerciţie sau un mijloc de pedeapsă

Sursa: Facebook

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă că sancţionarea cu absenţă de către profesor nu ar trebui să fie un mjloc de coerciţie sau unul de pedeapsă, relatează News.ro.

Ligia Deca a postat, marţi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de felicitare adresat Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) “pentru consecvenţa dovedită în elaborarea Raportului Naţional privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Naţional, care ne oferă o radiografie a sistemului de învăţământ preuniversitar cu privire la cunoaşterea şi respectarea drepturilor şi îndatoririlor elevilor, aşa cum sunt ele prevăzute în Statutul Elevului”.
Ministrul Educaţiei a menţionat că, citind raportul Consiliului Naţional al Elevilor, i-au atras atenţia două constatări.
“Înainte de toate, sancţionarea cu absenţă de către profesor nu ar trebui să fie un mijloc de coerciţie sau un mijloc de pedeapsă. A doua chestiune se referă la diferenţa de procente dintre elevii care au răspuns la chestionar şi profesorii respondenţi cu privire la calitatea de martori la agresiunile verbale ale cadrelor didactice asupra elevilor. Numai 12,5% dintre profesori spun că au fost martori la astfel de evenimente nedorite, însă 40,5% dintre elevii respondenţi spun că au întâlnit cazuri în care profesorii se purtau neadecvat cu elevii (umilire în faţa clasei, comentarii nepotrivite asupra ţinutei sau intereselor elevilor etc.). Această discrepanţă de percepţie ne spune că nu avem aceeaşi înţelegere între elevi şi cadrele didactice cu privire la ce constituie violenţa verbală. Şi aici cred că putem face mai mult pentru a îmbunătăţi comunicarea dintre cadrele didactice şi elevi”, a afirmat Ligia Deca.
Ea a precizat că i-a asigurat pe elevi că vocea lor este importantă pentru ministerul şi că s-a bucurat să îi aibă parteneri în realizarea proiectului “România Educată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here