Liniile roșii enunțate de Barna, în negocierile cu PNL pentru candidați comuni la Capitală

Inquam Photos / George Calin

Liderul USR Dan Barna a afirmat, în legătură cu negocierile pe care le-a avut cu Ludovic Orban privind posibile candidaturi comune la primăriile de sector, că a solicitat să fie luaţi în calcul candidaţi integrii, care nu au legătură cu PSD. El a precizat că USR nu ar susţine candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2, transmite News.ro.

„Am avut sâmbătă o întrevedere în care am discutat despre a avea candidaţi unici la sectoarele Bucureştiului. Urmează ca în următoarele zile să luăm o decizie. Toate opţiunile sunt pe masă. Discuţiile sunt foarte complicate pentru că avem USR-PLUS, pe de altă parte PNL. Sunt multe criterii, principii. Am cerut să discutăm doar de candidaţi care nu au legătură cu PSD, candidaţi cu integritate. Următoarele trei, patru zile sunt cele decisive. E vorba de a găsi o variantă în care electoratul să aibă o opţiune puternică. Cetăţenii simt că Primăria nu e a bucureştenilor, ci a lui Firea”, a declarat Dan Barna, luni la Adevărul Live.

Întrebat dacă USR e dispus să accepte candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2, Barna a răspuns: Din punctul meu de vedere opţiunea e exclusă. Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu”. 

Chestionat mai departe dacă Ludovic Orban ar insista pentru susţinerea lui Popescu, atunci alianţa cu USR pentru primăriile de sector nu s-ar mai concretiza, liderul USR a replicat: „E unul din elementele avute în discuţie. Noi am fost clari că nu putem o variantă de colaborare pe toate sectoarele dacă îl lasă candidat. Orban a fost deschis la argumentele prezentate, ne-a prezentat şi punctul de vedere al PNL. De aceea spun că discuţiile sunt deschise. Dar există probabilitate bună să ajungem la un rezultat. În momentul de faţă sunt convins că PNL înţelege miza acestei decizii”.

De asemenea, întrebat despre sondajele care indică faptul că Dan Cristian Popescu este singurul candidat PNL care are şanse să câştige o primărie şi, în acest caz,de ce ar renunţa PNL la acesta, Barna spus: „Sunt sondaje care îl arată că independent e foarte jos. Sondajele arată că dacă opoziţia s-ar uni, mai puţin la Sectorul 3, că avem şanse realiste. Sondajele noastre arată că la Sectorul 2 un candidat al Alianţei e pe primul loc în câştigarea Primăriei, iar dacă independent ar avea un 12%”. 

În ceea ce priveşte primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).

El a adăugat că există un principiu al echilibrului la împărţirea sectoarelor pentru USR şi pentru PNL.

Chestionat dacă Ludovic Orban a fost de acord să cedeze trei sectoare, Dan Barna a precizat că: „E o variantă de lucru. Am lucrat pe acest scenariu cu trei sectoare”.

Totodată, întrebat când va fi discuţia finală cu Ludovic Orban pentru candidaţii primăriilor de sector, Dan Barna a explicat: „Sâmbătă e şi Comitetul Politic al USR şi întâlnirea conducerii PNL. Deci o să fie zilele acestea discuţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here