Dăruiește Viață anunță un nou proiect: Refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie

Asociația Dăruiește Viață a răspuns, joi, într-o cheie ironică acuzațiilor Gabrielei Firea, potrivit cărora în spatele proiectului s-ar afla Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidat la alegerile locale de anul viitor din București.

„Asociația Dăruiește Viață invită jurnaliștii la o conferință extraordinară de presă, menită să dea publicității cine se află în spatele ei. Invitați speciali: OAMENII DIN UMBRĂ”, se arată în „convocator”. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Apollo 111, din Capitală și a constat în proiectarea unui videoclip urmată de o conferință de presă susținută de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

  • FOTO VIDEO | Cum va arăta spitalul pentru copiii cu cancer pe care a pus tunurile PSD și în ce fază este

Principalele declarații:

  • Cele două fondatoare ala asociației au anunțat că au demarat o nouă inițiativă majoră: refacerea de la zero a întregului Spital marie Curie. Trebuie adus la standarde internaționale, a declarat Carmen Uscatu, iar Oana Gheorghiu a explicat cum s-a ajuns la această idee.
  • Autoritățile nu au făcut nimic în acest sens, deși promisiuni pentru renovarea de substanță a spitalului au existat. În plus, a mai declarat Oana Gheorghiu, nu se poate ca în clădirea nouă pacienții de acolo să aibă condiții propice, iar cei din clădirea veche să nu aibă această șansă.
  • Masterplanul este în lucru, iar pentru acesta există consultări cu medici din țară, arhitecți și specialiști din Franța.

Paula Herlo, Alex Dima și Tudor Chirilă au fost de la bun început alături de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu pentru construirea spitalului pentru copii. Paula Herlo a explicat cum început totul, iar printre altele a povestit despre un SMS trimis unui politician, când totul era în stadiu incipient.

Răspunsul acestuia, cu tot cu greșelile gramaticale, a fost sec: „Lăsa-ți autoritățile să-și facă treaba”.

Tudor Chirilă a acuzat-o pe Gabriela Firea că a făcut un gest de „țoapă”.

  • Trebuie să i se aducă aminte în fiecare zi că a greșit grav, că a reușit să ducă în derizoriu această asociație și acest proiect, a mai spus Chirilă.
  • Simt foarte multă furie, revoltă și rușine în momentul acesta, a declarat jurnalistul Alex Dima, în contextul atacurilor la adresa proiectului „Dăruiește Viață” venite dinspre primarul general al Capitalei.

Despre statutul terenului:

  • Mă așteptam că doamna primar va recunoaște că a fost o eroare, că nu și-a dat seama. Când faci o prostie cea mai bună cale e să recunoști, să te scuzi și să mergi mai departe. A decis să ne atace, a mai declarat Oana Gheorghiu. Ea a venit și cu lămuriri legate de statutul terenului pe care este construit spitalul pentru copiii bolnavi de cancer. Ne-a mai reproșat că nu a lăudat-o că ne-a dat terenul. E un teren în administrarea acestui spital de când există această construcție, a explicat Gheorghiu.

Potrivit acesteia, pentru autorizația de construire a fost nevoie de 22 de avize, șase luni de muncă incredibilă și de bătut la uși închise.

  • Terenul a fost al statului român, a mai declarat Oana Gheorghiu, care a și prezentat un document în acest sens, concluzionând că doamna Gabriela Firea trăiește într-o poveste și că habar nu are despre ce a fost vorba.
  • Pentru actuala clădire, cea pe care o construim, am strâns 26 de milioane de euro până acum. Pentru noul spital nu putem încă să vorbim de un buget. Pe 9 noiembrie vine prima echipă de consultanți francezi cu care vor fi făcute toate procedurile, inclusiv studiu de fezabilitate. Estimăm o clădire similară cu cea pe care o ridicăm acum, asta înseamnă că doar construcția va putea costa 16 milioane de euro, dar asta e o pură estimare, a mai explicat Oana Gheorghiu.
  • Statul român nu de banii noștri are nevoie. Statul român are nevoie de oameni competenți pentru că are suficienți bani pentru a construi spitale. Dar asta probabil îi deranjează, că arătăm că se poate, că ridicăm standardele, că setăm niște standarde de cost și oamenii vor putea vedea ce presupune construirea de spitale, a explicat și Carmen Uscatu.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au acuzat din nou Ministerul Sănătății și pe ministrul Sorina Pintea de lipsă de implicare și lipsă de sprijin pentru proiectul spitalului pediatric oncologic.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here