Liz Truss promite sprijin militar Ucrainei în valoare de cel puțin 2,3 miliarde de lire sterline

În timp ce îşi reia agenda guvernamentală după funeraliile reginei, prim-ministrul Liz Truss va promite să egaleze cheltuielile britanice pentru sprijinul militar acordat Ucrainei anul viitor, anunţă BBC. Marea Britanie a fost unul dintre principalii donatori de ajutor militar pentru Ucraina, alocând 2,3 miliarde de lire sterline de când Rusia a invadat teritoriul Ucrainei, transmite News.ro.

Truss va promite un ajutor militar în valoare de miliarde de euro în timpul unei călătorii pentru a se întâlni cu liderii mondiali la New York în această săptămână, relatează BBC.

Ea va folosi un discurs în faţa Adunării Generale a ONU pentru a mobiliza sprijinul pentru Ucraina. Călătoria are loc într-o perioadă de turbulenţe economice globale determinate de creşterea preţurilor la energie şi de războiul din Ucraina.

Marea Britanie a fost unul dintre principalii donatori de ajutor militar pentru Ucraina, alocând 2,3 miliarde de lire sterline de când forţele preşedintelui rus Vladimir Putin au invadat această ţară, în februarie.

Pentru Liz Truss şi guvernul său urmează o săptămână agitată de diplomaţie şi anunţuri politice, după ce s-a încheiat o perioadă de doliu naţional pentru regretata regină.

Activitatea politică şi afacerile guvernamentale au fost suspendate până după funeraliile reginei, la care a participat premierul Truss, alături de alţi politicieni, demnitari străini şi membri ai familiei regale.

Liz Truss: Intrăm într-o nouă eră în istoria magnifică a marii noastre ţări, exact aşa cum şi-ar fi dorit Majestatea Sa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here