Inquam Photos / George Calin

Avocatul lui Radu Mazăre, Mihai Hotca, a declarat luni la Antena 3 că toate actele în baza cărora clientul său a fost extrădat din Madagascar au fost declarate nule de către partea malgașă. Potrivit acestuia, Radu Mazăre ar trebui să se întoarcă în Madagascar.

A avut loc o fraudă la extradare și a fost încălcat principiul specialității din legislația internațională în materie penala. Autoritățile malgașe au purces la predarea lui Radu Mazăre fară să existe o hotărâre a unei instanțe și fară avizul ministrului Justiției din Madagascar. Prin hotărârea din 7 septembrie anul acesta care a rămas definitiva în dat de 7 octombrie, s-a constatat că sunt nule toate actele emise de Parchetul General din Madagascar, doua autorizații de predare și un ordin de extradare din penitenciar. Înseamnă că potrivit acstei hotărâri, dl Mazăre trebuie să se întoarcă în statul Madagascar pentru a fi reluata procedura de extradare. Acțiunea pe care o vom face zilele următoare este contestație la executare”, a spus, la Antena 3, avocatul lui Radu Mazăre, Mihai Hotca.

Fost primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost extrădat în 2019 din Madagascar, pentru a executa în România o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru corupţie.

Radu Mazăre a plecat în decembrie 2017 în Madagascar, unde a cerut azil politic.

5 COMENTARII

  1. Cum sa lasi ma un Talhar liber. Omul asta a impanzit plaja de la Mamaia cu bantustane de beton si gratare de mici , este un pericol public si un om care a luptat continuu impotriva Romaniei . Puterea aia mondiala din Africa , sa isi vada de bantustanele construite de circar acolo , sa-i numere banii ca ouale o sa poata peste cativa zeci de ani . Pana atunci mai schimbam ceva la Bucuresti in asa fel incat sa vedem de unde atata banet necontabilizat la purtatorul de costumii sucare .
    Daca statul roman il lasa sa plece pe circar , emigrez definitiv din Romania . Inseamna ca suntem preparati pentru distrugere totala .

  2. Va dati seama ce nivel de intelegere au cei care se uita la Antene??? Poate ca scapam odata si de leprele care intoxica lumea cu ajutorul acestor posturi media – ne trebuie despaduchere TOTALA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here