Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunţă că a semnat acorduri şi înţelegeri cu grupul minorităţilor naţionale, cu PMP, USR, UDMR şi ALDE, având sprijinul pentru învestirea Guvernului, informează news.ro.

În cursul zilei de astăzi, am finalizat discuţiile şi am semnat, în conformitate cu mandatul care mi-a fost dat de Biroul Politic al PNL, toate acordurile şi înţelegerile pe care le-am negociat anterior cu partenerii care ne-au fost alături la susţinerea moţiunii de cenzură şi care sunt alături de noi în învestirea Guvernului”, a anunţat, luni seară, Ludovic Orban.

El a explicat că a obţinut sprijunul din partea grupului minorităţilor naţionale, a PMP, a USR, a UDMR şi a ALDE pentru învestirea Guvernului, dar se pun şi bazele unei majorităţi parlamentare pentru a putea adopta proiectele de acte normative din programul de guvernare şi cele discutate cu partenerii.

Numeric, astăzi am depăşit cifra de 233 de parlamentari care susţin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru situaţiile în care apar absenţe neaşteptate, dar în discuţiile pe care le-am avut cu partenerii nivelul de mobilizare este maxim„, a spus Orban, menţionând că este aşteptată maxim o absenţă.

El a adăugat că are încredere în miniştrii propuşi.

Noi rămânem deschişi dialogului şi unei abordări raţionale din partea PRO România, rămâne şi ca PRO România să arate o deschidere în materie de procedură, de învestire a Guvernului. Astăzi în Biroului permanente reunite au formulat o propunere total neprietenoasă, care se ştie foarte clar că avea darul de a împiedica o zi de învestire a Guvernului în care să existe şanse de învestire a Guvernului”, a mai spus Orban.

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here