ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit duminică seara, la B1Tv, că Dan Barna a fost la protestul din Piaţa Victoriei după ce a fost la Guvern, la discuţii cu el şi cu Dacian Cioloş, pe tema viitoarelor măsuri şi negocieri în privinţa acestora. Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că liberalii au fost dispuși la negocieri cu cei de la USR-PLUS, dar arată că există o limită a ceea ce poate fi negociat politic. Orban arată că gesturi precum cel făcut de către Dan Barna, care după ce a ieșit de la negocieri a atacat Guvernul, nu fac decât să îngreuneze situația.

Domnul Barna a avut o postare pe Facebook că este în Piaţa Victoriei, dar a făcut postarea după ce a plecat de la mine”, a spus Orban care a menţionat că Barna şi Cioloş au avut o întânire cu el la Palatul Victoria.

În altă ordine de Idei Orban a vorbit şi despre aşteptările oamenilor, despre care a arătat că ele nu sunt aşteptări de ordin politic şi de ordin social, precum răspunsuri la problemele societăţii.

Toate mesajele au fost mesaje întemeiate pe raţiuni ce ţin de sănătate publică, Vă o multitudine de luări de poziţie politică care sunt aberante. Am evitat cât am putut să am confruntări politice.

Astea nu sunt aşteptările oamenilor. Am avut inundaţii, am avut probleme, la asta așteaptă oamenii răspunsuri”, a explicat Orban.

Noi, la Capitală, am renunțat la un candidat propriu și am decis să îl susținem pe Nicușor Dan, chiar dacă știam că este candidatul unui alt partid. Cred că am arătat disponibilitate în negocieri și disponibilitatea de a ajunge la o colaborare. Există însă o limită a ceea ce putem negocia, nu putem renunța la ceea ce ne conferă nouă identitate.

După ce discuți cu mine despre posibile înțelegeri pe plan local și apoi dai o tură prin Piața Victoriei și spui că Guvernul are, de fapt, un plan economic electoral, nu cred că este cel mai bun instrument de negociere.”, a mai spus Ludovic Orban.

*Protestul din Piața Victoriei, pregătit intens în culise

Premierul Orban este de părere că protestul din Piața Victoriei a fost intens pregătit în culise și se întreabă care a fost motivul real al acestui protest. ”Protestul, mișcarea de astăzi a fost intens pregătită (…) Nu înțeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Purtarea măștii este principala armă împotriva coronavirusului. Chiar n-am înțeles de ce au protestat.”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta susține că a văzut mesaje în Piața Victoriei asemănătoare cu cele ale protestarilor din alte țări și arată că este o adevărată mișcare, care ajunge și în România. ”Sunt așa zisele lansatoare de mesaje”.

Parcă cineva vrea să crească numărul de cazuri, parcă cineva vrea să arate că acest Guvern nu-și face treaba! Poate cineva să fie atât de cinic? Dacă există astfel de oameni, acești oameni nu-și iubesc țara!

*Pare că obiectivul unor astfel de mesaje ar fi de a se genera un număr cât mai mare de îmbolnăviri

Noi am tratat cu maximă seriozitate această pandemie, încă dinainte de a avea primul caz în România. Vă aduceți aminte că am fost făcuți zdrențe pentru măsurile de izolare, de carantinare. Dacă nu luam astfel de măsuri era dezastru în România. Gândiți-vă că nouă, până în luna iunie ne-au intrat peste 1,7 milioane de oameni în țară.

A fost o perioadă extrem de complicată, inclusiv în ceea ce privește găsirea specialiștilor, pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Deciziile au fost greu de luat!”, a spus Ludovic Orban.

Avem de-a face cu un virus periculos care a provocat aproape 600.000 de mii de decese. Sa negi existenţa lui, să …

Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca oamenii să înţeleagă acest pericol. Pericoul există, este un pericol mare. Virusul nu îl vezi, nu îl poţi mirosi, ca să ştii dacă îl ai.

Am crescut constant capacitatea de testare , de la 400, 500, am ajuns astăyi la aproap 18.000 de teste şi acum suntem acuzaţi că testăm prea mult. Să se hotărască. Noi testăm după cât spune metodologia, doctorii, ştiinţa.

Sunt tot felul de personaje ciudate, nu vreau să fac acum o analiză, dar astfel de mesaje, sunt anumite tipuri, care, interesant, nu există doar la noi. Ele sunt lansate şi în alte state europene. Nu cred că e o coincidenţă ca ele să aibă acelaşi conţinut”, a mai punctat Orban.

Acesta a cerut din nou oamenilor să respecte regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui.

„Singurul mesaj pe care îl transmit e să nu se ia după astfel de mesaje. Sunt clipuri care ne învaţă să nu purtăm mască.

Pare că obiectivul unor astfel de mesaje ar fi de a se genera un număr cât mai mare de îmbolnăviri. Este aberant.

Şi eu sunt un democrat. Repet, nu vrem să mai introducem nicio restricţie sau vreo măsură ce să afecteze economia. Din contră vrem să ne relansăm”, a mai spus Orban.

Apropo de gestiune, alte ţări nu au avut strategia de ridicare a restricţiilor, de relaxare, aşa cum am gândit noi. Adică din 15 în 15 zile, pe bază de evaluări epidemiologice. La noi a fost foarte bine gândit. În alte ţări nu s-a procedat la fel. Acolo au apărut îmbolnăviri pe baza ridicării acelor măsuri.

Este preferabil să porţi mască şi să respecţi reguli minime şi să nu te îmbolnăvești. Este preferabil să le respecți și să poți merge la muncă. Alegerea e de bun simț şi la îndemâna oricărui om”, a conchis premierul.


1 COMENTARIU

  1. Suntem la un previzibil colţ de cotitură. Pentru USR, creşte suspiciunea că cine e capabil de astfel de suprainterpretări poate zice şi că din cauza lui Barna nu se poate decât guvern PNL-PSD, cu Crin la Interne, Cazanciuc la Justiţie şi Ponta la Economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here