Ludovic Orban a declarat, miercuri, că e rușinos că Viorica Dăncilă a apelat la amenințări pentru a încerca să îi convingă pe parlamentarii PSD să nu voteze moțiunea de cenzură și că, după 15 ani, PSD a rămas același partid care nu vrea independența justiției, ca pe vremea lui Năstasem conform Mediafax.

Deci este rușinos pentru PSD ca după 15 ani de la stenogramele în care apăreau Năstase – premier și președinte PSD, Rodica Stănoiu – Ministru Justiției, să constatăm, repet după 15 ani, că de fapt PSD-ul a rămas același, care are aceeași gândire legată de justiție, că nu dorește independența justiției și că de fapt dorește să vorbească politic despre justiție. Asta arată foarte clar cam ce amenințări proferează Dăncilă și cum încearcă să-și convingă colegii sa nu voteze moțiunea de cenzură. Revin la ceea ce spusesem anterior, este clar că PSD este disperat, uitați-vă ce au făcut de un an de zile, de peste un an de zile țin un parlamentar care a fost ales pe listele PMP și a trecut la PSD, care a fost condamnat definitiv cu interzicerea drepturilor civile, îl țin în funcție împotriva legii, săvârșind o gravă infracțiune”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Mihai Fifor a declarat, miercuri, că, în contextul în care CSM a sesizat CCR în privința declarațiilor premierului Viorica Dăncilă dintr-o ședință PSD, se aștepta ca magistrații să fie nemulțumiți atunci când președintele Klaus Iohannis a cerut demisia lui Felix Bănilă de la coducerea DIICOT.

Șapte membri ai CSM au anunțat, miercuri, într-un comunicat, că solicită plenului CSM și președintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituțională, după înregistrările apărute în presă cu Viorica Dăncilă, care le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare. Solicitarea celor șapte membri de sesizare a Curții Constituționale vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretul pentru eliberarea din funcția de procuror-șef al DIICOT a lui Felix Bănilă, după ce, la începutul săptămânii trecute, solicitase demisia lui Bănilă, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here