Premierul desemnat să formeze guvernul, Ludovic Orban (PNL), a declarat marți seară, la Digi24, legat de faptul că UDMR nu va vota guvernul, dacă se trece la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, că liberalii nu renunță de la acest deziderat și că UDMR poate să se opună prin vot când o să intre proiectul la vot.

Au dreptul să-și exprime punctul de vedere la votul care va avea loc în Parlament la legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Nu putem să determinăm o formațiune să voteze împotriva punctul său de vedere”, a zis Ludovic Orban, despre opoziția UDMR. El a adăugat că în Parlament sunt două proiecte de lege în acest sens, unul al PMP și unul PNL. „Evident că vom susține și vom vota. PNL susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin”.

Premierul desemnat Ludovic Orban a mai declarat că în fiecare zi PSD face „nefăcute” şi că nu este normal ca social-democraţii să facă noi numiri în funcţii, după ce a căzut Guvernul.

„În fiecare zi, PSD face nefăcute. Numesc oameni. Am văzut numirea doamnei Zoană secretar de stat la Justiţie. Este demis Guvernul, ce să mai numeşti? Au dat drumul la tot felul de concursuri. La ADS este pregătit un protejat al lui Daea. Vor să ocupe funcţiile rapid, prin proceduri viciate şi pun tot felul de politruci“, a mai spus Ludovic Orban, la Digi24.

Citiți AICI unde a fost numită de Viorica Dăncilă preferata lui Liviu Dragnea

El a precizat că forţarea încheierii unor contracte de către PSD este o bătaie de joc, dând exemplu ceea ce se petrece în sectorul feroviar.

Se forţează pe calea ferată contracte ştiind că sunt contestaţii acolo, pe adjudecarea a două tronsoane. Ministrul Cuc e disperat şi presează conducerea CFR să semneze contractele. Evident că nimeni nu semnează“, a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a spus că sunt angajate cheltuieli inutile în continuare de la bugetul de stat şi că „se papă bani din fondul de rezervă“.

Orban a precizat că viitorul ministru al Transporturilor va avea misiuni simple, şi anume să deblocheze toate proiectele mari de infrastructură.

Avem proiecte importante, respectiv autostrada Sibiu-Piteşti, drumul expres Craiova- Piteşti sau autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Sunt tronsoane vitale ca să potenţeze dezvoltarea României. Trebuie legat portul Constanţa de infrastructura europeană, atât rutieră, feroviară, cât şi fluvială“, a mai spus Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here