ludovic orban 19 noiembrie
Sursa: Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni, după ce moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor a fost adoptată de Senat, că nu va lua nicio măsură în cazul lui Florin Cîţu, informează Agerpres.

El a declarat, la finalul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România, că este mulţumit de ministrul Finanţelor, susţinând că moţiunea a fost „o mişcare politicianistă ieftină”.

Voturile lor nu sunt altceva decât să îi ridice un soclu domnului ministru al Finanţelor, iar în ceea ce mă priveşte pe mine sunt foarte mulţumit de domnul ministru al Finanţelor şi sub nicio formă nu am de gând să iau vreo decizie legată de domnia sa”, a spus Orban.

Acesta a adăugat că nu acceptă ca ministrul Finanţelor „să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile”, subliniind că PSD ar trebui să fie ultimul partid care să exprime o opinie pe tema finanţelor publice din România.

Totodată, premierul a spus că fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, „ar trebui să dea seamă în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care l-a lăsat”.

Senatul a adoptat, luni, moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu, cu 59 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi două abţineri.

Moţiunea simplă intitulată „Guvernare PNL, numele tău este austeritate” a fost iniţiată de 41 de senatori social-democraţi şi a fost citită în plenul Senatului de social-democratul Viorel Arcaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here