Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

”Va fi o creștere a salariului minim. Lumea să stea liniștită”, a declarat Ludovic Orban la finalul unei întâlniri, luni, cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la Palatul Victoria, informează Ziare.com. Întâlnirea a avut loc la ora 10:00.

Tema întrevederii, potrivit agendei prim-ministrului, a fost creșterea salariului de baza minim brut pe țară garantat în plata.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a transmis că o decizie în privința salariului minim se va lua până la sfârșitul lunii noiembrie, după consultări cu patronatele și sindicatele și după ce vor fi analizate mai multe puncte.

O decizie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor și obiectivul Guvernului este că acest proiect de HG să fie înaintat pentru a fi avizat și adoptat până la finalul lunii noiembrie.”, a susținut purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În această analiză se va ține cont de creșterea economică pentru anul în curs, nivelul inflației, indicele de productivitate„, a spus Danca.

Amintim că, săptămâna trecută, Ludovic Orban declara că Guvernul va crește cu siguranță salariul minim brut pe țară de la 1 ianuarie 2020, însă va lansa și o analiză pentru determinarea unei proceduri de stabilire a creșterii salariului minim.

Întrebat dacă salariul minim pe economie va fi crescut de la 1 ianuarie 2020, prim-ministrul a spus: „Cu siguranță. Vom lansa procedura de stabilire a creșterii salariului minim. Evident în baza unei analize serioase pentru că propunerea de creștere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se realizeze pe realitatea din mediul privat și în mod evident, în cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali”.

Va fi o creștere a salariului minim. Lumea să stea liniștită„, a completat Orban, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here