Maduro: Sunt gata să vorbesc respectuos cu preşedintele Donald Trump

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, s-a declarat luni „gata” să discute cu omologul său american Donald Trump, după ce acesta din urmă a lăsat să se înţeleagă într-un interviu recent că este dispus să se întâlnească cu liderul de la Caracas, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Dacă este necesar, sunt gata să vorbesc respectuos cu preşedintele Donald Trump”, a declarat Maduro într-un interviu acordat agenţiei oficiale de ştiri venezuelene AVN, difuzat de televiziunea de stat.

Într-un interviu publicat duminică de site-ul de ştiri Axios, preşedintele american a deschis uşa unei întâlniri cu Nicolas Maduro, dar luni, într-o postare pe Twitter, a ţinut să precizeze că o astfel de întâlnire ar fi doar pentru negocierea „plecării paşnice de la putere” a preşedintelui venezuelean.

În interviul acordat, Nicolas Maduro nu a făcut nicio referire la tweet-ul omologului american.

„Aşa cum am vorbit cu (Joe) Biden, aş putea vorbi şi cu Trump”, a adăugat preşedintele venezuelean, referindu-se la întâlnirea pe care a avut-o cu actualul candidat democrat la Casa Albă în perioada în care acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte al SUA în administraţia Obama.

Administraţia de la Washington încearcă de la începutul anului 2019 să îl înlăture de la putere pe Nicolas Maduro, a cărui realegere în 2018 a fost considerată drept frauduloasă de opoziţie şi de o parte a comunităţii internaţionale. SUA şi alte 50 de ţări l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar.

Nicolas Maduro a fost inculpat în luna martie pentru „narco-terorism” de către justiţia americană, care a promis o recompensă de 15 milioane de dolari pentru arestarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here