MAE: Alți 16 cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

MAE anunţă că 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România vineri, la bordul unei curse operate de către Compania Naţională TAROM, potrivit News.ro.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că vineri, 17 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România la bordul unei curse operate de către Compania Naţională TAROM”, trasnsmite MAE.

În cursul zilei de 14 noiembrie, 17 cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în R.A. Egipt.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Până în prezent, 237 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here