Putin, indignat: Ideea că Stalin și Hitler sunt vinovați de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial constituie „apogeul cinismului”

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin respinge ideea că fosta Uniune Sovietică împărtăşeşte cu Germania nazistă vina izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial, relatează News.ro, care citează The Associated Press.

La două săptămâni după ce Germania nazistă a invadat Polonia, la 1 septembrie 1939, Uniunea Sovietică a invadat Polonia din est, iar dictatorul sovietic Iosif Stalin şi cel nazist Adolf Hitler au împărţit Polonia şi ţările baltice printr-un protocol secret.

Oficiali ruşi susţin că Moscova a fost nevoită să intervină din cauza eşecului Occidentului de a se opune agresiunii hitleriste.

Epurările lui Stalin reprezintă o „pagină neagră” în istoria Rusiei, a declarat joi, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale, la Soci, preşedintele rus Vladimir Putin.

Însă liderul de la Kremlin a respins ideea că Stalin este vinovat împreună cu Hitler de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și a catalogat o astfel de afirmație drept „apogeul cinismului”.

Putin a insistat în schimb asupra rolului decisiv al Uniunii Sovietice în înfrângerea naziştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here