UPDATE Magistrat și cleric iranian, mort după ce a căzut de la etajul unui hotel din București. Poliția Capitalei: Clericul iranian s-a sinucis

Un cleric și magistrat al regimului de la Teheran, acuzat în Iran de luare de mită, a murit vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din Capitală.

UPDATE: Gholam Reza Mansouri, cleric și magistrat al regimului de la Teheran, acuzat în Iran de luare de mită, s-a sinucis, este concluzia Poliției Capitalei, după efectuarea cercetării la fața locului.


Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, arată un comunica al Poliției Capitalei.
Poliția a mai spus că cetățeanul străin , în vârstă de 52 de ani, se afla sub măsura controlului judiciar, la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni ce ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țari.

Cholam Reza Mansouri era dat în urmărire prin Interpol de către autoritățile iraniene și fusese reținut pe 12 iunie în România, apoi pus în libertate sub control judiciar, urmând ca extrădarea sa să se judece în data de 10 iulie.

Astăzi, la ora 14:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o cameră, a căzut de la un etaj superior, decedând. Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București pentru stabilirea împrejurărilor prin care s-a produs evenimentul ”, a transmis, vineri, Poliția Capitalei.

Instituția a precizat ulterior că, din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 52 de ani, cetățean străin, care se afla sub control judiciar la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni care ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țări.

Europa Liberă a relatat că Gholam Reza Mansouri, cleric și magistrat al regimului de la Teheran, este acuzat în țara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanții pentru drepturile omului, de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți.

În 2013, ar fi ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi. Asociațiile de jurnaliști și care militează pentru drepturile omului au cerut judecarea lui în Germania sau în altă țară europeană pentru torturarea și arestarea jurnaliștilor. Asociația Reporteri fără Frontiere a depus o plângere la Parchetul federal german.

De altfel, în România a fost arestat de poliție și dus în fața judecătorilor pe 12 iunie, în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul țării. Curtea de Apel București l-a eliberat din arestul Poliției și l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar.

Curtea de Apel București urma să ia pe 10 iulie o decizie în privința extrădării lui Mansouri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here