Cel mai bun marcator din istoria Chinei: Comunismul trebuie să dispară. Partidul a comis atrocități

Sursa: Fifa.com

Fostul fotbalist Hao Haidong, 50 de ani, cel mai bun marcator din istoria Chinei, a transmis un mesaj împotriva partidului comunist din ţara asiatică, informează Le Figaro, preluat de News.ro.

Hao Haidong a înscris 41 de goluri, cel mai multe din istoria echipei naţionale, în 107 selecţii. Cunoscut pentru francheţea sa, el a avut o frumoasă carieră în anii 90 şi la începutul anilor 2000. Atacantul a făcut parte din echipa naţională chineză la singura ei participare la Cupa Mondială, în 2002.

Pe YouTube, Hao Haidong criticat comportamentul nefast al liderilor politici şi sportivi în timpul carierei lui de jucător şi a vorbit despre imposibilitatea de a se dezvolta în sistemul chinez.

El s-a exprimat, joi, pe canalul de Youtube al miliardarului exilat Guo Wengui, care este cunoscut că are legături strânse cu fostul consilier al Casei Albe, Steve Bannon, şi şi-a exprimat opoziţia faţă de PCC. Interviul de 53 de minute a coincis cu împlinirea a 31 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen.

„Cred că acest sistem al partidului comunist trebuie să fie îndepărtat de pe scena istoriei. Spectrul comunismului nu trebuie să mai planeze asupra lumii. Este concluzia la care am ajuns”, a spus el, pe canalul respectiv, imagini în care a apărut alături de o femeie pe care a prezentat-o drept soţia lui, fosta campioană mondială de badminton Ye Zhaoying.

Potrivit taiwannews.com.tw, într-un videoclip separat, Hao a cerut înfiinţarea <Noului stat federal al Chinei>, subliniind că numai eliminarea PCC ar putea aduce dreptate în lume. El a adăugat că propunerea sa a fost susţinută de Guo şi Bannon şi că ar cere cetăţenilor chinezi să voteze pentru propriul guvern.

Hao a mai acuzat PCC că a comis „atrocităţi” în China, precum şi că a dezlănţuit pandemia de coronavirus.

Conturile lui Hao Haidong şi al soţiei sale de pe reţeaua de socializare Weibo, pe care fostul jucător are peste 7 milioane de abonaţi, erau amândouă inaccesibile vineri şi nicio instituţie mass-media chineză nu a prezentat comentariile controversate ale jucătorului.

Doar publicaţia de stat Titan Sports l-a atacat pe Hao pentru comentariile sale „iresponsabile” şi a precizat că nu ar trebui să existe o „politizare a sportului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here