Maia Sandu: Suntem alături de poporul ucrainean în lupta sa pentru o viaţă liberă şi demnă

Sursa: captură video

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat vineri un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, în contextul marcării unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, asigurând poporul ucrainean că este alături de el în lupta sa „pentru o viaţă liberă şi demnă”, informează Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, potrivit Agerpres.ro.

„Nu există durere mai mare decât a pierde pe cineva drag. Nu există nedreptate mai mare decât să fii invadat şi ucis în propria casă, unde îţi duci viaţa liniştit şi frumos. Din dragoste de oameni şi de ţară, ucrainenii s-au ridicat, şi-au învins fricile şi au devenit invincibili”, a declarat Maia Sandu.

„Ucrainenii vor pace. Moldovenii vor pace. Toată lumea care are ceva sfânt şi (are) oameni dragi vrea pace. Puterea noastră vine din dragoste şi unitate. Să avem grijă unii de alţii, să avem grijă de ţară, să fim solidari cu ucrainenii care luptă pentru viaţa lor şi pentru libertatea întregului continent. Le mulţumesc tuturor celor care în fiecare zi oferă o mână de ajutor şi contribuie ca binele să învingă răul”, a transmis şefa statului.

Maia Sandu şi-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei.

„Ucraina va învinge! Pacea va învinge! Moldova va trăi în pace, alături de Ucraina victorioasă, în familia ţărilor europene, libere”, a transmis Maia Sandu care şi-a încheiat mesajul cu urarea deja consacrată în limba ucraineană, pe care a scris-o în alfabet chirilic: „Glorie Ucrainei!”.

VIDEO | Iohannis, la un an de război: Vom continua să ajutăm Ucraina cât va fi nevoie / Este angajamentul ferm al României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here