„Mâinile sus dacă ați fost la Peppa Pig World!” Boris Johnson, discurs delirant

Premierul britanic Boris Johnson a atras criticile liderilor mediului de afaceri și ale parlamentarilor conservatori după ce acesta s-a încurcat în foile pe care avea notat discursul. În intervenția sa, șeful guvernului de la Londra a lăudat parcul de distracții Peppa Pig World și a imitat sunetul unei mașini, transmite The Guardian.

Discursul dezordonat al prim-ministrului britanic către Confederația Industriei Britanice (CBI) a fost acuzat de lipsă de seriozitate și profesionalism. Boris Johnson a încurcat foile cu notițe și a petrecut circa 20 de secunde repetând „iertați-mă”, în timp ce amesteca paginile pe care avea tipărit discursul. Toată această scenă s-a petrecut în timp ce șeful guvernului Marii Britanii era pe podium.

Unii au sperat că discursul va reprezenta o șansă pentru Boris Johnson să anunțe o politică adecvată, dar vorbele sale au conținut doar un anunț despre modificarea reglementărilor privind construcția caselor. Astfel, s-au dat asigurări că toate casele și clădirile noi din Anglia vor avea instalate puncte de încărcare pentru vehicule electrice începând de anul viitor.

Boris Johnson a alocat mare parte din discursul său vizitei recente de la Peppa Pig World din Hampshire, un parc de distracții dedicat unui personaj de desene animate pentru copii.

Într-o notă laudativă, șeful guvernului britanic a transmis că „adevăratul motor al creșterii nu este guvernul”, ci sectorul privat, care este plin de energie și originalitate. Pentru a ilustra acest lucru, Boris Johnson a spus: „Ieri am fost, așa cum trebuie să facem cu toții, la Peppa Pig World. Mâinile sus dacă ați fost la Peppa Pig World!”

„Mi-a plăcut. Peppa Pig World este genul meu de loc. Are străzi foarte sigure și pune accent puternic pe noile sisteme de transport în masă”, a mai subliniat Boris Johnson. Acesta a explicat că „adevărata lecție” pe care a învățat-o în timpul vizitei a fost că popularitatea personajului principal, despre care a spus că seamănă cu un „uscător de păr” realizat în stilul lui Picasso, este o dovadă a „puterii creativității britanice”.

Johnson a imitat, de asemenea, sunetul unei mașini care accelera cu mormăituri pe care transcrierea oficială de pe Downing Street l-a ilustrat cu un „arum arum aaaaaaaaag”.

De asemenea, s-a comparat cu Moise în privința planului său de a ajuta afacerile să investească în combaterea schimbărilor climatice. „Le-am spus oficialilor din guvernul pe care îl conduc că suntem pe cale să implementăm noile 10 porunci, care constau în dezvoltarea industriei eoliene, a hidrogenului, a energiei nucleare și a captării carbonului”, a spus Boris Johnson.

Cu toate acestea, personalități de rang înalt din afaceri și unii parlamentari conservatori nu s-au simțit impresionați. Un lider politic a spus că prestația lui Boris Johnson a fost o „mizerie”, în timp ce un altul a spus că „performanța lui Boris Johnson a fost cea mai jenantă a unui prim-ministru conservator”. De asemenea, mai mulți oficiali ai partidului din care face parte Boris Johnson au subliniat că acesta își pierde încrederea partidului.

Juergen Maier, care este vicepreședinte al Northern Powerhouse Partnership și fost director executiv al Siemens, a declarat pentru The Guardian că premierul de la Londra a avut un „discurs eșuat”.

Kitty Ussher, unul dintre reprezentanții mediului de afaceri din Marea Britanie, a transmis că discursul lui Boris Johnson a oferit puțin pentru a inspira încredere și a fost „nepotrivit” pe alocuri. „Ceea ce își doresc liderii de afaceri mai mult decât orice este un mediu macroeconomic calm și liniștitor, care să le dea încredere să investească în viitor. Nu am văzut mare lucru în ceea ce privește aceste caracteristici în discursul premierului”, a spus Ussher.

Alte două persoane din mediul de afaceri au declarat că „a fost interesant că Boris Johnson a întrebat un grup de lideri de afaceri din nord-est dacă au călătorit șase ore pentru a merge la Peppa Pig World”.

La rândul său, parlamentarul britanic Ed Davey a spus că mediul de afaceri are nevoie de claritate, dar tot ce au primit a fost „divagații” de la Johnson.

După discurs, Johnson a fost întrebat de un jurnalist dacă are o stare bună. Premierul și-a apărat performanța, spunând că oamenii au obținut în mare parte tot ceea ce și-ar fi dorit să audă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here