Malta a cumpărat vechea casă a Reginei Elisabeta a II-a și vrea să deschidă un muzeu

Guvernul Maltei a cumpărat singura proprietate din afara Marii Britanii pe care Regina Elisabeta a II-a a numit vreodată „acasă”.

Villa Guardamangia a fost reședință pentru (pe atunci) Principesa-Moștenitoare Elisabeta și Prințul Philip între 1949 și 1951, cât timp acesta din urmă a fost staționat în Malta ca ofițer de marină. Suverana britanică a spus adesea că perioada petrecută în Malta, la începutul căsniciei, a fost una dintre cele mai bune perioade din viața ei, deoarece a putut să trăiască „normal”.

În prezent, vila construită în 1900 în apropiere de capitala malteză, Valetta, este într-o avansată stare de degradare. Proprietarii, o familie privată, au vândut aproape tot din interior. La începutul anului, casa a fost scoasă pe piață pentru 6,5 milioane de euro. Premierul Maltei, Joseph Muscat, nu a spus cât a plătit statul.

Villa Guardamangia va fi restaurată și va fi transformată într-o atracție turistică, a spus prim-ministrul maltez.

Regina Elisabeta a II-a și-a vizitat fosta casă în 1992 și în 2015, în timpul unor vizite oficiale în Malta, fost teritoriu britanic.

Principesa Elisabeta s-a căsătorit cu Prințul Philip al Greciei și Danemarcei, ofițer în Marina Regală Britanică, în noiembrie 1947. În ziua de dinainte de nuntă, el a renunțat la toate titlurile grecești și a fost făcut Duce de Edinburgh de către socrul său, Regele George al VI-lea.

Căsnicia lor a fost complet dată peste cap în 1952, când Rege a murit iar Elisabeta a devenit Regină la doar 26 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here