„Mâncătorul de femei” din Rădăuți, suspectat că și-a ucis trei soții și iubite, este suspectat de o a patra crimă

FOTO: Monitorul de Suceava

Anchetatorii care investighează presupusele crime în serie comise de mecanicul auto din Rădăuți, Vasile Lavric, au stabilit că, pe lângă cele patru femei din viața acestuia, care au dispărut fără urmă, mai există alte două, care au sfârșit în condiții cel puțin suspecte. Este vorba despre primele două soții ale bărbatului, prima decedată într-un accident imediat după divorț, iar a doua moartă la vârsta de numai 21 de ani, în urma unui presupus atac de cord, dezvăluie Gândul.

Arestat preventiv la sfârșitul săptămânii trecute pentru cel puțin patru crime în serie, prima fiind comisă în 1995, Vasile Lavric este considerat unul dintre cei mai odioși ucigași în serie, cu toate că niciunul dintre presupusele sale omoruri nu a fost dovedit pe deplin. Oficial, acesta este suspectat că a omorât trei surori și pe ultima sa concubină, însă există suspuciuni că, în realitate, acesta are numai puțin de șase victime!

Conform datelor adunate de anchetatorii care au cercetat trecutul lui Lavric, acesta a executat, în tinerețe, o pedeapsă cu închisoarea pentru viol.

Eliberat din penitenciar și-a întemeiat o familie, din care a rezultat și primul său copil. Mariajul a fost, însă, de scurtă durată. Femeia a decis să pună punct căsniciei, însă, la scurt timp după pronunțarea divorțului, a sfârșit în ceea ce a părut un accident rutier. În acest sens, există suspiciuni legate de condițiile în care s-a produs tragedia, mai ales că Vasile Lavric este, de meserie, mecanic auto.

După decesul violent al femeii, rădăuțeanul și-a refăcut repede viața alături de o fată tânără, de la țară. În 1993, ea a murit, dintr-o dată, la vârsta de numai 21 de ani, după ce, oficial, ar fi suferit un atac de cord.

Proaspătul văduv și-a luat din nou viața de la capăt și a început o relație cu Nicoleta Iordache. În 1995, în mod straniu, una dintre surorile acesteia a dispărut fără urmă. Ultima dată, fusese văzută împreună cu Lavric, însă, în lipsa altor probe, poliția vremii a tratat incidentul ca pe un dosar de dispariție.

Un an mai târziu, în timp ce bărbatul avea, încă, o relație de concubinaj cu sora dispărutei, la adresa familiei au început să ajungă scrisori care păreau să fie trimise, din străinătate, de tânăra respectivă, cu toate că, spun procurorii, plicurile aveau doar ștampila oficiului poștal din Rădăuți.

În 1997, Vasile Lavric s-a căsătorit cu Nicoleta. În parale, început, însă, o relație cu o altă soră a acesteia, Ramona, care pe atunci avea numai 13 ani. Mai mult, în urma legăturii, minora avea să rămână însărcinată și dea naștere unui copil.

Relația extraconjugală a produs tensiuni în familie, iar în urma unui scandal cu soția lui, Lavric a lovit-o, de mai multe ori, cu un ciocan în cap.

Atât sora Nicoletei cât și unii dintre vecini au încercat să mușamalizeze tentativa de omor și au declarat că, de fapt, femeia l-a atacat pe bărbat, moment în care a alunecat și s-a lovit cu capul de sobă.

Vasile Lavric a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, însă magistrații au considerat că este suficient să-l condamne la trei ani cu suspendare.

După ce și-a revenit, Nicoleta Lavric a decis să redevină o femeie liberă și a intentat divorț, cu toate că, la momentul respectiv, era însărcinată. Copilul s-a născut după pronunțarea divorțului, însă, dintr-o dată, a dispărut fără urmă. Era data de 8 aprilie 2005.

Imediat după dispariția Nicoletei, locul acesteia în patul lui Lavric a fost luat de sora ei, Ramona, care împlinise 16 ani. Cei doi s-au iubit în voie timp de două luni. Între ei ar fi apărut unele certuri legate de faptul că adolescenta l-ar fi amenințat pe bărbat că îl denunță pentru uciderea Nicoletei. Ca urmare, la data de 26 iunie, a dispărut la rândul ei.Prins cu minciuna la testul poligraf

Relația cu Ramona Iordache i-a adus și ea un dosar penal, pentru întreținere de relații sexuale cu un minor. Aflat în arest preventiv pentru tentiva de omor comisă împotriva soției sale, Lavric a formulat, la rândul său, plângere împotriva fetei, pe care a acuzat-o de viol și a cerut să să fie pedepsită conform legii.

În anul 2014, Lavric a fost, pentru prima oară, acuzat de crimă. Suspectat de asasinarea fostei sale soții, rădăuțeanul a fost supus testului poligraf. Întrebat „D-ta ai omorât-o pe Nicoleta Lavric?”, „D-ta ai ascuns-o pe Nicoleta Lavric?”, Știi sigur unde este Nicoleta Lavric acum?”, acesta a mințit, concluzia specialiștilor fiind că răspunsurile suspectului cu prezentat „modificări specifice comportamentului simulat”.

Eliberat din lipsă de probe, Vasile Lavric s-a cuplat Aurica Bodnărescu, o femeie care l-a susțint pe toată durata anchetei, după ce a spus, mereu, că femeile dispărute trăiesc în Italia și „își bat joc de noi”. În cele din urmă, Aurica a dispărut și ea, iar Vasile Lavric, acum în vârstă de 62 de ani, a fost ridicat de polițiși și procurorii Parchetului General. Acesta a fost arestat preventiv, la sfârșitul săptămânii trecute, de magistrații Tribunalului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here