VIDEO | MApN: Cei 5 membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma au decedat

Toţi cei 5 membri ai echipajului din elicopterul IAR 330-Puma, care plecase miercuri în misiune de căutare a aeronavei MIG-21 Lancer, şi-au pierdut viaţa, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

Am pierdut două aeronave. În cazul elicopterului care a plecat în căutarea şi salvarea pilotului MIG-ului 21 Lancer se confirmă din păcate prăbuşirea la 11 km de aerodrom în zona localităţii Gura Dobrogei. Din păcate, toţi cei 5 membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa”, a anunţat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, la Antena 3.

Potrivit acestuia, în continuare se execută operaţiunile de căutare-salvare pentru pilotul aeronavei MIG-21 Lancer.

El a precizat că au fost trimise spre locul posibil al prăbuşirii aeronavei MIG-21 Lancer mai multe echipaje atât de la ISU Dobrogea, cât şi de la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Este prematur să putem discuta acum despre posibile cauze. Vă pot spune cu siguranţă – erau condiţii meteo nefavorabile. Nu ştiu dacă aceasta a fost cauza care a dus la aceste două evenimente. În ambele cazuri au fost aplicate măsurile cerute de legislaţie – s-au numit două comisii de investigare care îşi vor începe treaba. (…) Reamintesc că în cazul MIG -21 încă nu avem reperată aeronava. La acest moment, focusul nostru este pe operaţiunile de căutare-salvare, a spus Spînu.

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50, informa MApN.

La scurt timp, s-a prăbuşit şi elicopterul IAR-330 Puma, care decolase de urgenţă spre zona posibilului impact.

Potrivit MApN, elicopterul IAR 330-Puma care a decolat, în jurul orei 20,21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20,44.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here