Abramovici îl trădează pe Putin: Confirmă vânzarea FC Chelsea – în valoare de 3 miliarde de lire sterline – și donează profiturile victimelor războiului din Ucraina

Roman Abramovici a confirmat, marți, că Chelsea este scoasă la vânzare. Oligarhul rus ar fi primit prețul cerut, de 3 miliarde de lire sterline, anulând totodată și datoria de 1,5 miliarde de lire sterline pe care i-o datora clubul, scrie Daily Mail.

Într-o ieșire surprinzătoare, imediat după ora 18.00, Roman Abramovici a rupt tăcerea pentru a confirma că este în proces de vânzare a clubului FC Chelsea – urmând ca veniturile din vânzarea potențială să fie donate victimelor războiului din Ucraina.

MailOnline a raportat miercuri dimineață că FC Chelsea a fost scos pe piață, cu scopul de a recupera cel puțin 3 miliarde de lire sterline, deoarece Abramovici încearcă să se distanțeze de președintele rus Vladimir Putin și de sancțiunile impuse Rusiei de Occident pentru invazia sa devastatoare și ilegală a Ucrainei .

Abramovici a confirmat: „Aș dori să abordez speculațiile din mass-media din ultimele zile în legătură cu proprietatea mea la FC Chelsea.

„Așa cum am afirmat mai devreme, am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului. Prin urmare, în situația actuală, am luat decizia de a vinde clubul, deoarece consider că acest lucru este în interesul clubului, al suporterilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului.

Abramovici a spus că nu va cere să i se ramburseze 1,5 miliarde de lire sterline în împrumuturi pe care le-a acordat clubului în cei 19 ani de injectare de numerar pentru a ridica echipa printre cele mai de succes team-uri din Europa. „Vânzarea clubului nu va fi accelerată, ci va urma procesul echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut”, a spus el.

„Nu a fost vorba niciodată despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pură pentru joc și club. În plus, am instruit echipa mea să înființeze o fundație caritabilă în care toate veniturile nete din vânzare vor fi donate.

„Fundația va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung.

Viteza de ieșire a lui Abramovici de la Chelsea este izbitoare, deoarece acesta încerca să întocmească un plan în weekendul trecut de a renunța la control pentru a menține clubul în proprietatea sa.

Dar, pe măsură ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei a intrat în a șaptea zi, presiunea asupra guvernului britanic a crescut pentru a-l include pe Abramovici printre rușii bogați care urmau să fie vizați de sancțiuni.

Anterior, a fost semanlat faptul că miliardarul a început deja o „vânzare de urgență” a portofoliului său extins din Londra, în timp ce încearcă să descarce Chelsea de proprietăți în valoare de 3 miliarde de lire sterline și 200 de milioane de lire sterline – un parlamentar susținând că miliardarul rus acționează rapid pentru a-și opri pierderile, activele fiind înghețate.

Abramovici ”valorează” 10,4 miliarde de lire sterline (12,5 miliarde de dolari), potrivit Forbes, și deține un conac în Kensington, în valoare de 150 de milioane de lire sterline, un penthouse de 22 de milioane de lire sterline și peste 1,2 miliarde de lire sterline în iahturi, avioane private, elicoptere și supermașini, în Marea Britanie și la nivel global.

Chelsea FC este cel mai de preț bun al său din Marea Britanie, așa că vânzarea clubului va fi o lovitură personală pentru multimiliardar.

Abramovici are o valoare de 10,4 miliarde de lire sterline (12,5 miliarde de dolari), potrivit Forbes, și deține un conac Kensington de 150 de milioane de lire sterline, un penthouse de 22 de milioane de lire sterline și peste 1,2 miliarde de lire sterline de iahturi, avioane private, elicoptere și supermașini cu sediul în Marea Britanie și în întreaga lume.
Abramovici are o valoare de 10,4 miliarde de lire sterline (12,5 miliarde de dolari), potrivit Forbes, și deține un conac în Kensington, în valoare de 150 de milioane de lire sterline, un penthouse de 22 de milioane de lire sterline și peste 1,2 miliarde de lire sterline, în iahturi, avioane private, elicoptere și supermașini, în Marea Britanie și în întreaga lume. Sursa: Daily Mail

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here