MApN: Ministrul Tîlvăr a vorbit cu omologul său din Republica Coreea despre cooperarea în domeniul industriei de armament

PSD prezinta propunerea partidului pentru functia de ministru al Ministerului Apararii Nationale, in Bucuresti, 31 octombrie 2022. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut vineri, la Seoul, o întrevedere cu omologul sud-coreean, Lee Jong-Sup. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă o fac, în perioada 19-23 decembrie, în Republica Coreea, împreună cu o delegaţie parlamentară şi guvernamentală, transmite MApN, potrivit News.ro.

”Întâlnirea dintre cei doi miniştri ai apărării reprezintă o continuare a dialogului impulsionat în luna septembrie, prin semnarea la Seoul a Scrisorii de Intenţie dintre cele două ministere de profil, document ce constituie baza pentru stabilirea şi extinderea relaţiilor militare bilaterale între România şi Republica Coreea. Agenda discuţiilor bilaterale a vizat aspecte privind cooperarea în domeniul apărării, situaţia de securitate internaţională, precum şi perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizaţiilor internaţionale. Astfel, în context bilateral a fost subliniată deschiderea pentru cooperarea în domenii precum educaţia militară sau instruirea în comun, în timp ce, din perspectiva aliată a fost apreciată importanţa partenerilor din regiunea Asia-Pacific prin prisma deciziilor Summitului NATO de la Madrid, precum şi potenţialul de cooperare ce reiese din acest cadru. Totodată, cei doi oficiali au evidenţiat contribuţiile în comun la misiunile de pace sub umbrela ONU”, precizează MApN.

De asemenea, a fost reafirmat interesul reciproc pentru cooperarea în domeniul industriei de apărare, având în vedere potenţialul existent în domeniu. Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a menţionat importanţa transferului de tehnologie în România, în mod deosebit în actualul context strategic, o potenţială cooperare în domeniu având premisele să ducă la dezvoltarea unor proiecte comune avantajoase pentru ambele părţi. Totodată, şi-a exprimat convingerea că viitoarele proiecte de cooperare vor aduce o valoare adăugată pentru ambele state şi vor contribui la amplificarea relaţiei bilaterale şi a invitat companiile sud-coreene să investească în industria de apărare din România.

În final, cei doi înalţi demnitari au exprimat angajamentul pentru aprofundarea relaţiilor de cooperare, continuarea dialogului politico-militar fiind esenţială pentru consolidarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here