Marc Angel, ales vicepreședinte al Parlamentului European în locul Evei Kaili

Sursa: Twitter

Parlamentul European l-a ales miercuri pe eurodeputatul socialist luxemburghez Marc Angel în funcţia de vicepreşedinte, în locul grecoaicei Eva Kaili, arestată într-un caz de corupţie, transmit AFP şi EFE, preluate de Agerpres.ro.

Parlamentul European numără 14 vicepreşedinţi, cărora preşedintele, în prezent malteza Roberta Metsola, le deleagă anumite misiuni şi care pot prezida dezbaterile şi şedinţele de vot.

La câteva zile după încarcerarea sa în Belgia, Eva Kaili a fost demisă din funcţia de vicepreşedinte al PE şi exclusă din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).

Miercuri, în urma unui vot secret în hemiciclul de la Strasbourg, luxemburghezul Marc Angel, 59 ani, eurodeputat din 2019 şi membru al grupului S&D, a fost ales vicepreşedinte în locul ei, cu 307 voturi pentru, în turul al doilea de scrutin.

Alături de Marc Angel au mai candidat italianca Annalisa Tardino (grupul Identitate şi Democraţie, extrema dreaptă), care a obţinut 185 voturi, şi ecologista franceză Gwendoline Delbos-Corfield (98 voturi).

Primul grup parlamentar, cel al PPE (dreapta), şi cel de-al treilea, Renew (centrişti şi liberali), nu au prezentat candidaţi proprii, în urma unui acord politic de repartizare a anumitor funcţii politice între partide.

Autorităţile belgiene au inculpat patru persoane, printre care eurodeputata elenă Eva Kaili, fostă vicepreşedinte a PE, şi fostul eurodeputat italian Pier Antonio Panzeri, sub acuzaţia de primire de bani lichizi şi cadouri din partea Qatarului pentru a influenţa luarea deciziilor referitoare la emirat, care a respins acuzaţiile.

Eurodeputata Eva Kaili îşi recunoaşte implicarea în scandalul de corupţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here