Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

PSD profită din nou de criza coronavirusului pentru a lansa atacuri politice la adresa Guvernului PNL. Însă, Marcel Ciolacu ține să îl disocieze pe Raed Arafat de guvernarea PNL, spunând că PSD votează „măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului”. Raed Arafat este secretar de stat, el nu poate trimite în nume personal niciun proiect de lege Parlamentului.

„PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru că România să aibă cât mai puțîn de suferit din cauza coronavirusului.

Până când PNL va înțelege să renunțe la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continuă să facă lucruri concrete:

1. Vom susține în Parlament și în comunitățile conduse de aleși locali PSD toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.

2. Vom vota joi, în procedura de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a stă acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme.

3. Vom vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora.

4. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Conform legii, inițiativa legislativă aparține Guvernului, deputaților, senatorilor, precum și unui număr de 100.000 de cetățeni cu drept de vot, în condițiile prevăzute de Constituție. Raed Arafat, în calitate de secretar de stat, nu are nicio atribuție în acest sens. Doar în cazul în care propunerile lui Arafat sunt acceptate de Guvern, abia atunci acestea ajung în Parlament.

PSD nu va merge la consultările de marți cu premierul interimar, Ludovic Orban, a anunțat luni președintele interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Am decis că nu. Pentru că n-are prerogative domnul prim ministru să mă invite. Este treaba Guvernului să dea HG cu dată alegerilor. Noi avem alte priorități. (…) Nu a discutat nimeni de amânarea localelor. Nu s-a discutat așa ceva”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Premierul interimar, Ludovic Orban, urmează să aibă, marți, la Palatul Victoria, consultări cu liderii partidelor parlamentare pe tema stabilirii datei alegerilor locale.LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here