Marcel Ciolacu: „Îl anunţ pe domnul Cioloş că PSD nu este a doua opţiune”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că ar discuta cu Dacian Cioloș în cazul în care va fi invitat, însă spune că i se pare „total neserioasă” abordarea premierului desemnat care consideră PSD o a doua opţiune. „Am înțeles de la Dacian Cioloș că nu discută cu PSD-ul, așa că îi urez succes”, a continuat Ciolacu.

Ciolacu i-a urat ironic succes lui Dacia Cioloș în tentativa de formarea a unei majorități.

„Îl anunţ pe domnul Dacian Cioloş că PSD nu este a doua opţiune. Este cel mai mare partid din România, este partidul care a câştigat alegerile şi mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă exclude susţinerea unui Guvern condus de Dacian Cioloş, Ciolacu a declarat: „Vrem să avem în România iarăşi un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloş când a fost prim ministru”.

Întrebat dacă l-a surprins nominalizarea, Ciolacu a răspuns: „Nu mă mai surprinde nimic. Când refuzi desemnarea unui prim-ministru de către partidul care a câștigat alegerile, pe mine în acest moment de la președintele României nu mă mai surprinde nimic”.

În ce privește consultările de luni, Ciolacu a spus că a discutat cu Iohannis despre crearea de majorități și stabilitate.

Întrebat dacă poate fi asigurată stabilitatea de Dacian Cioloș, președintele PSD afirmă: „Păi poate există o înțelegere între PNL și USR”, însă nominalizarea, dacă nu se formează o majoritate, reprezintă un pas către alegerile anticipate”.

Ciolacu a mai fost întrebat dacă Iohannis a încercat să afle dacă îl susține pe Cioloș pentru funcția de premier.

„Nu am astfel de intimități cu președintele, să vorbim despre domnul Cioloș. Cu domnul președinte vorbesc despre problemele României și despre PSD”, a răspuns Ciolacu.

Mai mult, acesta a negat că știa de scenariu încă de luni dimineață: „Nu știam. Eu nu sunt regizor și nu fac scenarii. Nici măcar producător”.

Liderul USR Dacian Cioloş a declarat marţi că miercuri va avea loc o primă întâlnire la nivel de lideri cu UDMR şi PNL, pentru a discuta despre formarea unei majorităţi şi despre colaborarea la guvernare. De asemenea, vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here