Marcel Vela: Mi-ar fi plăcut să fiu starețul unei mănăstiri din Munții Banatului

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Marcel Vela, criticat miercuri pentru acordul dintre MAI și BOR, care le-ar da posibilitatea credincioșilor să iasă din case pentru a lua Paștile, este un om profund religios.

Dacă nu aș fi fost primar, probabil mi-ar fi plăcut să fiu starețul unei mănăstiri din Munții Banatului”, mărturisea Marcel Vela într-un interviu din 2011, când era primar în Caransebeș.

Legătura sa cu biserica a fost consfințită și formal încă din 2007, când, potrivit CV-ului său oficial, Vela a devenit membru de onoare al Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, organismul colegial format din fețe bisericești și mireni care rezolvă chestiunile administrative ale episcopiei.

În 2010, Vela a primit de la Patriarhul Daniel o înaltă distincție bisericească, și anume “Ordinul Sanctus Stephanus Magnus”.

În noiembrie 2012, aprecierea de care se bucura Vela în sânul bisericii a fost dovedită încă o dată: fiica sa a fost cununată de însuși Lucian, episcopul Caransebeşului, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, potrivit DeBanat.

De altfel, Marcel Vela e cunoscut în partid ca un personaj extrem de credincios. În 22 decembrie, când a decis să deschisă pentru public sediul Ministerului de Interne – fostul sediu al conducerii Partidului Comunist, Vela declara că a stabilit cu episcopul Caransebeşului ca locul să fie sfinţit, în ianuarie.

1 COMENTARIU

  1. Pai atunci ce a cautat ca primar, si-acuma ca ministru de interne? Un staret ratat, si-un ministru de interne si mai ratat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here