Marea Britanie își sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească în Iran şi Irak

Londra i-a sfătuit sâmbătă pe britanici să evite să meargă în Irak şi le recomandă să nu călătorească în Iran dacă nu este necesar, ca urmare a asasinatului generalului iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american în Irak, informează AFP.

„După moartea lui Qassem Soleimani şi intensificarea tensiunilor în regiune, am decis să actualizăm recomandările de călătorie în Irak şi Iran”, a indicat Ministerul de Externe într-un comunicat.        

„Prioritatea oricărui guvern este de a asigura securitatea britanicilor. Ţănând cont de tensiunile sporite în regiune, Ministerul de Externe îi sfătuieşte pe cetăţeni să nu meargă în Irak, cu excepţia regiunii Kurdistanului irakian, şi să fie pridenţi dacă este necesar să ajungă în Iran”, a declarat Dominic Raab, ministrul de Externe, citat în comunicat.   

Biroul de Externe recomandă britanicilor din regiune să fie vigilenţi şi să urmărească cu atenţie situaţia în mass-media. 

Teheranul a promis „o răzbunare dură în locul şi la momentul potrivit” după moartea generalului său în atacul cu dronă de vineri de la Bagdad în care au fost ucise în total 10 persoane – cinci irakieni şi cinci iranieni.

Şeful diplomaţiei britanice a făcut vineri apel ca toate părţile să participe la „dezescaladarea” situaţiei.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here