Marea Britanie traversează cea mai friguroasă iarnă din ultimul sfert de secol. Tamisa a înghețat în zona Londrei

Se așteaptă mai multă zăpadă în toată Marea Britanie în acest weekend, după ce joi seara porțiuni de pe Tamisa au înghețat pentru prima dată, după mai mult de un deceniu, scrie The Independent.

În capitală, temperaturile au scăzut la -2C în noaptea de joi și au dus la înghețarea unei zone din Tamisa, în Teddington, în sud-vestul Londrei.

Regatul Unit a traversat cea mai rece noapte de februarie din ultimul sfert de secol, în această săptămână, cu temperaturi care au scăzut până la -20C în unele zone, din cauza furtunii Darcy.

Personalul stației de bărci de salvare Teddington a postat o poză, spunând: „Nu de multe ori Tamisa îngheață în Teddington. S-ar putea să trebuiască să folosesc barca de salvare clasică D [gonflabilă] ca spargător de gheață! ”

RNLI a răspuns glumind că organizația caritabilă ar trebui să trimită unul dintre hovercraft-urile sale de salvare.

Autoritatea de meteorologie a emis coduri galbene pentru zăpadă și gheață, pentru cea mai mare parte a Scoției și pentru zone din nordul Angliei și Țara Galilor.

Cu toate acestea, meteorologii au prezis că în curând vor fi condiții mai blânde, temperaturile urmând să crească spre valori duble săptămâna viitoare.

În ultima săptămână, Marea Britanie a fost traversată de o masă de aer foarte rece, cu temperaturi mult sub medie, acest lucru se va schimba în weekend, pe măsură ce aerul mai blând se deplasează din Atlantic și împinge această masă de aer rece în Marea Nordului„, a declarat Neil Armstrong, șef meteorolog la Met Office.

Acolo unde temperaturile au fost aproape de îngheț în multe locuri săptămâna trecută, ne-am putea aștepta să vedem 11C sau 12C săptămâna viitoare.

„Vor exista încă câteva perioade de iarnă de trecut în următoarele zile, cu temperaturi scăzute, vânt puternic și zăpadă, în special în Irlanda de Nord.

Armstrong a mai adăugat că există risc de ploaie înghețată, duminică, în zonele înalte din Scoția și nordul Angliei.

Cea mai rece temperatură din Marea Britanie din ultimii 65 de ani a fost înregistrată la Braemar, în Aberdeenshire, miercuri seară, când mercurul a scăzut la -23C.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here