Maria Butina, condamnată în SUA pentru spionaj, angajată ca prezentator la Russia Today

sursa: Wikimedia Commons

Maria Butina, rusoaica de 31 de ani condamnată la închisoare în SUA pentru spionaj, a primit propria emisiune la Russia Today, una dintre portavocile Kremlinului. Este vorba de o show online în care sunt ironizați oponenții lui Vladimir Putin.

Russia Today a spus că prima emisiune a fost deja înregistrată și că Maria Butina a apărat arestarea unor activiști anti-Kremlin după protestele din toamnă. Show-ul se cheamă „Rusia Minunată Bu Bu Bu”, titlul fiind un joc de cuvinte inspirat sloganul lui Alexei Navalnâi, care vorbește de „Rusia minunată a viitorului”, adică cea după Putin. Expresia „Bu bu bu” s-ar traduce prin „bla, bla, bla”, a scris Reuters.

Pe lângă noua carieră în presă, Maria Butina mai lucrează și la oficial pentru drepturile omului, unde susține și apără rușii aflați în închisori din străinătate.

Anul trecut, în decembrie, rusoaica de 31 de ani a recunoscut că a lucrat drept agent rus și a încercat să se infiltreze în NRA, cel mai mare grup de activiști pro-arme din SUA. Ea a primit 18 luni de detenție și după ce a ispășit mare parte din pedeapsă, a fost deportată în Rusia. La Moscova, tânăra a fost întâmpinată ca un adevărat erou.

Maria Butina pare să-i calce pe urme Annei Chapman, altă spioancă prinsă în SUA, repatriată, întâmpinată cu ovații și care a primit un job de prezentator TV.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here