Maria Grapini a confundat un pamflet cu o știre falsă. „Vă voi da în judecată!”

Europarlamentarul Maria Grapini amenință că va da în judecată site-ul de umor Times New Roman, după ce a fost protagonista unui pamflet pornind de la subiectul orgiei de la Bruxelles la care a aluat partea politicianul ungar Jozsef Szajer.

Times New Roman a publicat un material cu următorul titlu: „La orgia gay de la Bruxelles era și Grapini, care a înțeles că era concert de orgă”.

Maria Grapini a reacționat printr-un comentariu la știrea-pamflet postată pe pagina de Facebook a Times New Roman. „Dacă nu veți șterge aiureala postată și nu veți dezminți vă voi da în judecată! Știți bine că există lege pentru știri false!”

Times New Roman a revenit cu o „dezmințire” pe Facebook, postând o captură de ecran cu aceeași știre, însoțită de următoarea replică ironică: „Prin prezenta dăm o dezmințire, ca să nu ne vedem la tribulan”. „Tribulan”, fiind o aluzie la faptul că, de obicei, în mesajele sale de pe Facebook Maria Grapini scrie greșit unele cuvinte, mănâncă litere sau folosește impropriu sensul unor termeni.  

Context

Politicianul ungar Jozsef Szajer a demisionat din partidul la putere în Ungaria al premierului Viktor Orban după ce a participat la o petrecere ilegală din Bruxelles descrisă de presă drept „o orgie” într-o perioadă de lockdown, informează miercuri cotidianul ungar Magyar Nemzet, preluat de Reuters.

„Acţiunile colegului nostru eurodeputat Jozsef Szajer sunt incompatibile cu valorile familiei noastre politice”, a declarat Orban, potrivit ziarului.

„Nu vom uita, nici repudia cei treizeci de ani ai săi de muncă, dar faptele sunt inacceptabile şi de neapărat. După acest lucru, el a luat singura decizie adecvată când a prezentat scuze şi a demisionat din funcţia de membru al Parlamentului European şi a părăsit Fidesz”, a adăugat Orban, scrie Agerpres.

Cotidianul belgian La Derniere Heure a calificat petrecerea drept o ”orgie de lockdown”. În Belgia, s-a întâmplat des ca poliţia să întrerupă ”petreceri de lockdown”, care ignoră interdicţia de circulaţie, de la începutul celei de-a doua serii de măsuri de izolare legate de pandemie, introduse în urmă cu o lună.

De această dată, ”25 de bărbaţi goi” au fost găsiţi ”la etajul unui bar” situat în centrul oraşului, nu departe de comisariatul central din Bruxelles, conform La Derniere Heure .

Unul dintre participanţi, membru al Parlamentului European, a încercat să fugă prin jgheabul de la acoperişul clădirii la sosirea poliţiei, dar a fost reţinut de o patrulă venită ca întăriri.

„Bărbatul avea sânge pe mâini, posibil să se fi rănit în timp ce fugea”, a precizat la rândul său Parchetul din Bruxelles, care l-a identificat pe fugar doar cu iniţialele, S.J., născut în 1961.

Într-un comunicat dat publicităţii marţi, Szajer a confirmat că s-a folosit de funcţia sa de eurodeputat în timpul arestării şi a explicat că a fost apoi condus la domiciliu de poliţie.

Conform parchetului, circa 20 de persoane au fost sancţionate în total. În afară de eurodeputat, în grupul de bărbaţi se aflau şi doi diplomaţi.

Jozsef Szajer a mai anunţat, de asemenea, că a demisionat din Parlamentul European şi că se retrage din viaţa politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here