Prințesa Maria-Teresa de Bourbon-Parma a Spaniei a murit la vârsta de 86 de ani, după ce a fost depistată pozitiv pentru coronavirus, scrie dailymail.

Prințea Teresa, care făcea parte din familia regală a Spaniei Bourbon-Parma a murit vineri, a anunțat fratele ei mai tânăr, prințul Sixtus Henry de Bourbon-Parma.

María Teresa de Borbón Parma, cunoscută drept „prințesa roșie” se definea drept o „creștină de stânga”,  într-un articol din Libération, din 2014. În același timp însă milita și pentru monarhie. 

Activistă de stânga, Marie-Thérèse s-a întâlnit de-a lungul vieții cu mulți politicieni, de la Arafat la Hugo Chávez, Mitterrand sau Malraux. Fratele ei, Charles-Hugues, care s-a căsătorit cu prințesa Irene din Olanda, a fost un activist anticapitalist. Îl cunoscuse pe Tito în Iugoslavia, apoi făcuse un tur prin China și Cuba.

Maria Teresa s-a născut la Paris, pe 28 iulie 1933.

Spania este una dintre cele mai afectate țări de epidemia de coronavirus cu un număr total de îmbolnăviri de peste 70.000 și peste 6.000 de decese.

Mai mulți demnitari și membri ai familiilor regale au fost testați pozitiv, Prințul Charles al Marii Britanii și Prințul Albert de Monaco numărându-se printre aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here