Atacul împotriva intereselor americane pe care generalul iranian Qassem Soleimani îl pregătea în momentul în care a fost ucis de o dronă americană era o chestiune de „zile”, a asigurat marţi şeful Pentagonului, Mark Esper, citat de AFP.

În timp ce evaluase în zilele precedente iminenţa acestui atac în „zile, poate săptămâni”, ministrul american al apărării şi-a clarificat afirmaţia în cursul unei conferinţe de presă. „Cred că este mai corect să vorbesc de zile, asta este este sigur”, a spus el.

Şeful Pentagonului a asigurat totodată că politica SUA în Irak nu s-a schimbat şi că trupele americane nu vor părăsi această ţară, notează Agerpres.

Politica noastră nu s-a schimbat. Nu părăsim Irakul„, a declarat Mark Esper, adăugând că se aşteaptă la „represalii” iraniene după atacul american soldat cu moartea generalului Soleimani.

În acelaşi timp, preşedintele american Donald Trump a estimat că o retragere a trupelor americane din Irak ar fi „cel mai rău lucru” care i se poate întâmpla acestei ţări, subliniind pericolul pe care îl reprezintă în opinia sa puternicul vecin iranian.

Acesta ar fi cel mai rău lucru care i s-ar putea întâmpla Irakului”, a declarat Trump din Biroul Oval, primindu-l pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis. „La un moment dat, vom pleca, dar acest moment nu a venit”, a spus el. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here