Marș de solidaritate cu Ucraina la București. Se va protesta în fața Ambasadei Rusiei

Foto: Unsplash

Mai mutle asociaţii organizează, sâmbătă, în Bucureşti, o acţiune de solidaritate cu Ucraina, alăturându-se, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc manifestări silimare. Participanţii vor protesta faţă de invazia rusă şi vor cere încetarea imediată a focului şi a crimelor împotriva umanităţii.

„Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă. Sunt invitaţi toţi cei care îşi doresc o lume guvernată de pace, nu de interese meschine care se traduc în pierderi de vieţi omeneşti. Pacea nu poate fi atinsă fără a ne desprinde de industriile fosile care pompează bani în conflicte”, a transmis, Greenpeace, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că socieatea civilă din România se aliniază, astfel, majorităţii capitalelor europene care şi-au arătat solidaritatea cu Ucraina în faţa atacului împotriva ţării şi a ucrainenilor care este ilegitim şi inacceptabil.

„De trei săptămâni, societatea civilă românească primeşte refugiaţi la graniţe, în gări şi în propriile case, trimite tiruri cu ajutoare sau portbagaje burduşite cu pături, după posibilităţi. Cu toate acestea, eforturile tuturor s-au concentrat pe ajutor punctual şi răspuns rapid. Nu a fost timp, energie şi nici masă critică pentru o manifestaţie masivă pentru pace, aşa cum are datoria să demonstreze o capitală europeană precum Bucureştiul”, au mai transmis organizatorii.

Manifestarea va începe în Piaţa Victoriei, la ora 16:00, iar în jurul orei 18:00 se va pleca în marş către Ambasada Federaţiei Ruse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here