Mărturia unui pacient cu Covid, care a stat 17 zile în secţia ATI de la Spitalul Judeţean Sibiu

Sursa: Facebook

Un pacient externat din Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean Sibiu, vizată de mai multe anchete după acuzaţii de omor, povesteşte că a fost tratat corect, cu calm şi empatie de către personalul medical şi că nu a fost sedat nici măcar o oră în cele 17 zile de Terapie Intensivă, transmite News.ro.

În plus, bărbatul povesteşte că au existat pacienţi recalcitranţi şi tulburaţi, care au lovit în mod repetat cadrele medicale şi care şi-au scos perfuziile, dar nu au fost sedaţi sau legaţi de pat, ci calmaţi cu empatie.

Un bărbat din Sibiu, care a fost infectat cu noul coronavirus şi a fost internat în secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean Sibiu, şi-a povestit experienţa pe Facebook, ca reacţie la acuzaţiile care se aduc personalului de către un fost angajat.

”Am mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu aproape prea târziu, am fost internat de urgenţă la Infecţioase şi apoi la AŢI 1, exact Secţia pe care o reclamaţi, am fost tratat acolo excelent timp de 16 zile şi 1 zi am petrecut-o în Spitalul Modular. Le-am fost pacient şi zilnic m-au vizitat câte doi doctori, inclusiv şeful secţiei AŢI 1, doamna Dr. Codru Ioana, am fost vizitat aproape zilnic de medicul Infecţionist Dr. Conf. Victoria Birlutiu, şeful Clinicii de Boli Infecţioase Sibiu. NIMENI nu mi-a cerut bani sau alte avantaje, medicii, asistentele şi infirmierele au avut grijă de mine într-un mod absolut empatic şi profesional”, a scris bărbatul pe Facebook.

Acesta explică faptul că a fost al doilea pacient internat în spitalul modular, împreună cu un domn recalcitrant.

”O să-l numesc domnul George, pacient care a fost foarte tulburat şi recalcitrant, am fost nevoit să chem asistentele de cel puţin 10 ori în decursul celor 20 de ore petrecute în salonul modular. Pacientul şi-a rupt/scos singur în mod repetat perfuziile, era un om cu o constituţie robustă, a lovit în mod repetat cele 3 cadre medicale care au venit să îl ajute, şi totuşi nu l-a legat nimeni de picioare, nu l-a sedat nimeni, nu l-a intubat nimeni, l-au calmat vorbind cu el de fiecare dată, şi astăzi e recuperat, e acasă cu familia”, a mai scris bărbatul.

Acesta anunţă şi că a ţinut în permanenţă legătura cu familia.

”Am ţinut legătura permanent cu familia mea prin mesaje vocale şi text, ventilatorul face mult prea mult zgomot să te înţelegi la telefon într-un apel vocal obişnuit. Am primit tratamentul corect, plus plasmă, nu am fost sedat nici măcar o oră în cele 17 zile de Terapie Intensivă!!! Nu am voie să divulg numele, dar am avut coleg/cunoştinţa pe AŢI 1 în aceeaşi perioada şi a fost tratat la fel de bine că mine. De fapt, eu auzeam bine discuţiile dintre pacienţi şi medici la internare pentru că de cele mai multe ori pacienţii erau recalcitranţi şi vorbeau foarte tare. De fiecare dată, cu mult calm, medicul de gardă le explica procedura de instalare a măştii CPAP (100 l de oxigen pe minut), exact aşa cum au făcut şi la mine, cu diferenţa că eu am fost calm şi recunoscător. Singurele ţipete care le-am auzit în 17 zile de AŢI au fost ale pacienţilor la internare şi când cereau să vină infirmiera urgent. Unii dintre ei probabil că nu ştiau că e doar o infirmiera la 12 paturi/pacienţi şi ea trebuie să facă curăţenie, să te ajute să mănânci, şi să îţi schimbe aşternutul, totul în 4 ore. Dacă citeşti despre experienţa mea în spitalul modular vei află că domnul “George” ar fi fost nevoie să fie imobilizat după cât de recalcitrant şi bătăuş era, dar a fost calmat cu vorba şi cu empatie”, a mai afirmat bărbatul.

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Sibiu este vizată e mai multe anchete, după ce un fost angajat a acuzat că pacienţii erau sedaţi de la internare şi erau legaţi de pat, ceea ce, la starea gravă în care erau, însemna deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here