Masteratul lui Cîțu | Guvern: Premierul a fost de bună-credinţă când şi-a redactat CV-ul

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, scrie Libertatea, preluată de News.ro. Publicația prezintă răspunsurile primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

UPDATE – ”În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă,  a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a precizat Executivul, miercuri seară.

ŞTIREA INIŢIALĂ  – Într-un răspuns către Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa precizează: „Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002. Datele noastre nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”.

”Confirmăm că Florin Cîţu a primit o diplomă Master of Science în Economie (Major Economics) pe 11 mai 2002 de la Universitatea de Stat Iowa”, a mai precizat ulterior instituţia de învăţământ americană pentru Libertatea.

Aceasta, deşi în CV-ul oficial, Florin Cîţu a scris că a urmat cursuri de master în perioada 1997-1999, iar din 1999 până în 2002 a urmat un program doctoral complet, fără disertaţie.

Premierul Cîţu a transmis, prin biroul de presă al Guvernului că, într-adevăr, „Dizertaţia pentru master a fost prezentată în 2002”. El nu a răspuns la întrebarea de ce şi-a trecut masterul terminat în 1999, dacă finalizarea acestuia a fost, de fapt, în 2002, cum afirmă acum, după ce Iowa State a făcută publică data la cererea Libertăţii.

Valeriu Gheorghiță, despre creșterea numărului cazurilor de COVID: Posibil să avem 1.600 de infectări pe zi în septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here