Şoferiţa care a omorât două fetiţe, în cartierul Andronache din București, reținută pentru 24 de ore

Șoferița din București care a provocat accidentul în urma căruia au murit două fete de 6 și 21 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, luni după-amiază, potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei. Femeia este acuzată de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ea urmează să fie dusă în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Luni, au ajuns rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii, căreia i-au fost recoltate probe biologice. Acestea arată că la trei ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge, au declarat surse judiciare. Urmează să fie făcut un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea femeia la momentul la care a provocat accidentul. Aceleași surse au spus că rezultatele ar urma să fie gata în câteva zile. Este infracțiune dacă concentrația de alcool în sânge depășește 0,80, însă faptul că băuse alcool, chiar cu o alcoolemie sub acest prag, constituie circumstanță agravantă.

De altfel, femeia care a provocat accidentul din Bucureşti, în urma căruia două fetiţe aflate pe trotuar au murit strivite de maşină,a fost audiată, sâmbătă, timp de trei ore la sediul Brigăzii Rutiere. Ulterior a fost lăsată să plece, faţă de ea nefiind luată nicio măsură preventivă deoarece era bătută de martorii la accindent şi în stare de şoc. 

Femeia de 56 ani este cercetată pentru ucidere din culpă.  

Ea a spus că a pierdut controlul volanului şi că a încurcat pedalele. 

Tragedia s-a produs, sâmbătă, pe strada Menţiunii din nordul Capitalei, după ce o şoferiţă a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard.

Cele două fete se aflau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgenţă la spital, însă medicii nu le-au putut salva.  

Poliţiştii care au vizionat imaginile de pe camerele video spun că maşina a venit cu viteză mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here