MedLife a achiziținat 50% din pachetul de acțiuni al centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie din România

Sistemul Medical MedLife a achiziținat 50% din pachetul de acțiuni al centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie din România și un nume de referință în estul Europei, potrivit unui comunicat de presă; tranzacția urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței, informează medicaacademica.ro.

Neolife Medical Center România, prezent de șapte ani pe piața românească, prin patru centre medicale, este o companie membră a grupului Bozlu din Turcia, care deține la nivel internațional 21 de companii, activând în domeniul sănătății și al serviciilor tehnologice de 32 de ani.

Neolife este un inovator în medicină, tehnici și echipamente revoluționare de diagnostic și tratament au fost aduse în România prin ei, iar expertiza pe care o au în aplicarea celor mai avansate protocoale europene pentru tratamentul bolilor îi propulsează în top (..) Prin acest parteneriat cu Neolife ne întărim încă o dată angajamentul nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelență în beneficiul pacienților, în toate regiunile țării. Mai mult, date fiind expertiza și excelența în radioterapie și medicină nucleară dezvoltate de către Neolife în țări vecine precum Bulgaria și Republica Moldova, ne propunem, pe viitor, să dezvoltăm parteneriate care să depășească granițele României. De altfel, am găsit aici o echipă incredibilă de management și ne dorim să rămână alături de noi pentru a consolida serviciile integrate de diagnostic și tratament oncologic  la nivel de grup”, a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

Brandul Neolife (administrat prin MNT Healthcare Europe), a intrat pe piața din România în 2014 când a lansat cu succes primul centru medical în București cu profil oncologic care furnizează servicii de diagnostic și tratament. Neolife Medical Center București (Băneasa) este dotat în principal cu două acceleratoare liniare Varian pentru Radioterapie și Radiochirurgie extrem de competitive, cu un sistem de Brahiterapie, cu un departament solid de Medicină Nucleară (PET-CT și Scintigrafie) și cu o secție performantă de Chimioterapie.

În 2016, a fost lansat cel de-al doilea centru, Neolife Medical Center Iași, care păstrează același concept de diagnostic și tratament,  urmând ca 3 ani mai târziu să fie deschis al treilea centru, Neolife Medical Center Brașov, primul centru de medicină nucleară (PET-CT) din Brașov. La jumătatea acestui an, compania a inaugurat cel de al 4-lea Centru de diagnostic și tratament oncologic. În acest centru, localizat tot în București (în cadrul Enayati Medical City), pacienții pot face PET-CT, scintigrafie și tratament oncologic prin radioterapie cu ajutorul celui mai nou și performant accelerator de la Varian, Halcyon 3.0, al doilea de acest fel din România.

Achizițiile continuă

MedLife are în derulare încă 2-3 tranzacții de M&A importante atât pe zona de oncologie, cât și pentru creșterea rețelei prezente din România. Este important pentru noi să anunțăm că vom continua achizițiile la un nivel susținut și în anii ce urmează, și că avem din ce în ce mai mult apetit de a depăși granițele. (…) Este momentul să arătăm că putem deveni un operator cu ambiții balcanice și regionale.

Peste 170.000 de pacienți s-au tratat la Neolife România până acum, iar prin Programul Național de Oncologie pacienții au putut accesa tratamente de chimioterapie sau radioterapie decontate prin CNAS. Neolife Medical Center România, cu un total de 250 de angajați și colaboratori, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 92 milioane lei, în creștere cu peste 30% față de anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here