Medvedev dă fiori Europei și dezvăluie obiectivele lui Putin: De la Lisabona la Vladivostok

Dmitri Medvedev, secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, fost președinte al țării și aliat al președintelui Vladimir Putin, a scris marți pe Telegram despre presupusele obiective ale Rusiei. Una dintre ele, spune el, este construirea unei „Eurasii deschise  de la Lisabona la Vladivostok”. Aceasta este o altă teză bizară a lui din ultimele zile, scrie onet.pl.

Narațiunea lui Medvedev este, într-un fel, o continuare a textului șocant publicat de agenția de presă rusă Ria Novosti  o rubrică a lui Timofei Sergeytsev, jurnalist media pro-Kremlin, intitulată „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”. Implică faptul că Rusia ar trebui să ucidă populația ucraineană adversă și apoi să lichideze statul ucrainean.

Autorul articolului numește aproape fiecare ucrainean nazist care merită să moară. El scrie despre necesitatea distrugerii economice a Ucrainei și despre faptul că societatea ucraineană ar trebui să „experimenteze teroarea războiului, să tragă concluzii și să plătească pentru păcatele sale”.

De la Lisabona la Vladivostok”

Medvedev scrie despre obiectivele lui Putin, care sunt „de-nazificarea și demilitarizarea Ucrainei” și dezvoltă și alte teze bizare după ce a propus sancțiuni pentru politicienii și susținătorii PiS: Cel mai important obiectiv este schimbarea conștiinței sângeroase a ucrainenilor de astăzi, plină de mituri false. Scopul este pacea generațiilor viitoare de ucraineni înșiși și posibilitatea de a construi în sfârșit o Eurasia deschisă  de la Lisabona până la Vladivostok”.

Dar discursul lui Medvedev pe Telegram este mult mai lung. Fostul președinte al Rusiei scrie, printre altele, că majoritatea informațiilor care circulă din Ucraina către întreaga lume sunt „falsuri, maturate în imaginația cinică a propagandei ucrainene”.

În opinia sa, imaginile de război prezentate sunt false, fabricate, iar scopul lor principal este „dezumanizarea Rusiei și defăimarea pe cât posibil”. Aceasta este linia oficială a propagandei de la Kremlin. Medvedev promovează și o teză istorică falsă, potrivit căreia statalitatea Ucrainei a fost creată „pe genunchi” de „naziști zoologici, criminali și colaboratori”.

Experții subliniază că mesajele de propagandă rusă sunt menite să creeze confuzie și să ajute la estomparea responsabilităților pentru crime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here