Medvedev: Moscova ar trebui să acţioneze pentru dispariţia Ucrainei şi a NATO

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a denunţat joi promisiunea făcută la summitul NATO de la Washington privind o eventuală aderare a Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică şi a afirmat că Rusia ar trebui să acţioneze pentru „dispariţia” atât a Ucrainei, cât şi a NATO, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Într-o postare pe reţelele sociale, Medvedev a postat în limba engleză din declaraţia finală a summitului NATO din această săptămână: „Vom continua să sprijinim (Ucraina) pe calea sa ireversibilă către integrarea euro-atlantică deplină, inclusiv aderarea la NATO”.

Medvedev a continuat apoi în limba rusă: „Concluzia este evidentă. Trebuie să facem totul pentru ca această ‘cale ireversibilă’ a Ucrainei către NATO să se încheie fie cu dispariţia Ucrainei, fie cu dispariţia NATO. Sau chiar mai bine – dispariţia ambelor”.

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei şi, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului Securităţii din această ţară, a avertizat în mod repetat SUA şi aliaţii săi că înarmarea Kievului ar putea duce la o „apocalipsă nucleară”.

Orice decizie privind utilizarea armelor nucleare ruseşti aparţine preşedintelui Vladimir Putin, notează sursa citată. Însă, diplomaţii afirmă că punctele de vedere ale lui Medvedev, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Securităţii, oferă o imagine a gândirii de la vârful Kremlinului, care a prezentat războiul din Ucraina drept o luptă existenţială cu Occidentul.

Actualul, precum fostul: Noul ministru adjunct al Apărării din Rusia, Oleg Saveliev, își ascunde soția și proprietățile de lux

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here