Meghan şi Harry au părăsit definitiv Frogmore Cottage, conacul din Marea Britanie

Meghan şi Harry au părăsit definitiv Frogmore Cottage. La trei luni de la anunţul unui aviz de evacuare trimis de Buckingham, palatul a confirmat miercuri că această proprietate regală situată în incinta castelului Windsor este acum liberă, informează News.ro.

„Putem confirma că ducele şi ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage”, a declarat Sir Michael Stevens, trezorierul regelui, după cum relatează The Independent. „Nu vom da detalii despre logistică”.

El a adăugat, totuşi, că cele 2,4 milioane de lire sterline pentru renovarea locaţiei, care au fost „suportate din Trezoreria Regelui”, au fost plătite de cuplu. Acest lucru „permite Coroanei să recupereze un bun renovat”.

Frogmore Cottage, o reşedinţă cu cinci dormitoare de pe domeniul regal al Castelului Windsor din vestul Londrei, fusese oferită ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elizabeth a II-a în 2018 ca dar de nuntă.

Harry şi Meghan şi-au părăsit rolurile de prim-plan în monarhia britanică în 2020 şi s-au mutat în Statele Unite, unde locuiesc împreună cu cei doi copii ai lor. De la plecarea lor, aceştia şi-au intensificat retorica negativă faţă de coroană, iar relaţia cu familia Windsor s-a răcit considerabil.

Presa britanică a relatat la începutul lunii martie că soţii Sussex au primit o „notificare de evacuare” pentru Frogmore Cottage. Aceştia aveau „până la începutul verii” pentru a-şi muta restul bunurilor rămase în afara reşedinţei. Potrivit editorialistului regal Omid Scobie, care a vorbit cu Yahoo! News, Harry şi Meghan au fost „stupefiaţi” de această decizie, numind-o „pedeapsă crudă”.

La vremea respectivă se vorbea despre alocarea acestei reşedinţe prinţului Andrew, care a căzut în dizgraţie în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală în legătură cu cazul Epstein. O retrogradare pentru ducele de York, care locuieşte în prezent la Royal Lodge, un conac luxos cu 30 de camere din Marele Parc Windsor.

Sir Michael Stevens a refuzat să comenteze pe această temă: „Nu vom discuta astăzi niciun detaliu despre contractele de închiriere private ale regelui”, a spus el. „Orice ocupare viitoare va fi stabilită şi anunţată în raportul de anul viitor”, a adăugat un oficial al palatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here