Meleșcanu schimbă din nou barca și se înscrie în partidul fondat de Dan Voiculescu

Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatorul Teodor Meleşcanu a schimbat din nou partidul, înscriindu-se în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu. El afirmă că după o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde reperelor pe care le-a promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect.”, a declarat Teodor Meleşcanu, conform unui comunicat al PP-USL.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv. Meleşcanu va fi coleg de partid cu europarlamentarul Maria Grapini, dar şi cu fostul ministru al Mediului Graţiela Gavrilescu, cu care a mai fost şi în ALDE, precum şi în Partidul Forţa Naţională.

În vârstă de 79 de ani, Meleşcanu a fost ministru al Apărării, ministru de Externe, şef al SIE.

Membru PDSR, şi senator până în 1997, când a format Partidul Alianţa pentru România, în 2002 a devenit membru PNL în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni,fiind ales vicepreşedinte. În 2004 a fost ales senator din partea Alianţei DA. Ulterior a devenit membru ALDE, de unde a fost exclus după ce a acceptat nominalizarea pentru preşedinţia Senatului din partea PSD.  În octombrie 2019, s-a înscris în Partidul Forţa Naţională, căruia i-a devenit preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here