VIDEO | Membră AUR, în dosar de proxenetism. Reacţie: Nu sunt arestată. Mi-am dedicat o mare parte a carierei puterea feminină

Foto: Cancan.ro

Ancuţa Cârcu, membră a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a reacţionat, joi, pe Facebook, infirmând faptul că ar fi fost arestată, aşa cum relataseră mai multe site-uri. Cârcu recunoaşte însă că este vizată într-un dosar de proxenetism: „sunt acuzată de faptul că aş fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere în clubul moştenit de la fratele meu”.

Fostă membră PRM, Ancuţa Cârcu a intrat în AUR acum câteva luni şi este prim vicepreşedinte al organizaţiei Vladeşti-Galaţi.

Postarea Ancuţei Cârcu:

 • „În urma informaţiilor apărute în presă conform cărora aş fi arestată într-un dosar de proxenetism, camătă şi şantaj înţeleg să arăt următoarele: În primul rând, fac menţiunea că nu sunt arestată. Într-adevăr, Parchetul Judecătoriei Turda a făcut o descindere în mai multe cluburi din Tenerife, printre care şi clubul pe care îl administrez. În acest sens, arăt că sunt victima unei veritabile cruciade de fake-news mediatic – în realitate, eu sunt la acest moment în libertate (totodată am convingerea intimă că voi fi cercetată în viitor fără vreo măsură preventivă). Cu privire la acuzaţia care mi se aduce, nu doresc să periclitez în vreun fel bunul mers al anchetei, dar voi spune doar atât: sunt acuzată de faptul că aş fi înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere în clubul moştenit de la fratele meu. Această acuzaţie este una nefondată şi mă declar public nevinovată. Nu ştiu ce făceau la alte cluburi, însă la mine la club erau angajate cu carte de muncă. Perioada aşa zis infracţională se suprapune aproape perfect cu perioada pandemică în care clubul al cărui administrator am ajuns să fiu a fost închis. Astfel, în perioada de lockdown, cu toate restricţiile pe care le-am simţit cu toţii, era imposibil să particip în vreun fel la comiterea acestei infracţiuni. Până la urmă au fost câteva luni de zile în care era ilegal să ieşi în afara casei, cu atât mai puţin să poţi derula activităţile la care fac referire procurorii. Apoi, motivul pentru care cred eu că am ajuns în acest dosar este dat de o gravă confuzie. Se susţine că cele două fete se prostituau în alte trei cluburi iar singurul motiv pentru care am ajuns şi eu în dosar este faptul că acestea lucrau cu forme legale în clubul meu. Din câte ştiu eu, patronii celor trei cluburi nu sunt în dosar alături de mine, dar eu am ajuns să fiu suspect în dosar. Mai mult decât atât, oricine mă cunoaşte ştie că mi-am dedicat o mare parte a carierei mele pentru a susţine independenţa, libertatea şi puterea feminină. Această activitate de care sunt acuzată contravine celor mai intime principii ale fiinţei mele şi trecând peste dimensiunea ilegală a faptei, reiterez că eu nu aş fi niciodată în stare să fac lucrurile de care sunt acuzată. Condamn vehement tot ce este legat de activitatea de proxenetism şi reiterez faptul că eu nu aş putea vreodată să fiu implicată în aşa ceva. În ultimul rând, arăt că am deplină încredere în autorităţile române şi cred cu tărie voi fi găsită nevinovată de acuzaţia care mi se aduce. Cred că la acest moment justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria şi adresez un apel public, în special mediei, de a nu pune presiune pe actul de justiţie”.

Context

Primele detalii din dosarul mai amplu la care face trimitere şi Ancuţa Cârcu au fost prezentate de Agerpres la vremea respectivă, comunicatul necuprinzând însă şi numele persoanelor implicate.

 • „La data de 2 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum şi în judeţele Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism, şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor.
 • Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda şi a Biroului de Ordine Publică Turda, al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, precum şi cu suportul de specialitate al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic.
 • Totodată, în baza cooperării judiciare în materie penală, prin intermediul EUROJUST, la percheziţii au participat şi ofiţeri de legătură din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole.
 • Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid şi Santa Cruz de Tenerife, au fost efectuate 6 percheziţii domiciliare, la care a participat un poliţişt din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Turda.
 • În urma percheziţiilor efectuate în România, au fost ridicate 31 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern şi o tabletă.
 • În urma activităţilor desfăşurate pe teritoriul spaniol, au fost ridicaţi 17.620 de euro, 15 telefoane mobile, 9 ceasuri de lux, 3 laptopuri, bijuterii şi înscrisuri.
 • De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe 2 autoturisme.
 • Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile a doi bărbaţi, de 32 şi 48 de ani, din municipiul Turda şi la locuinţele altor 9 persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, din judeţele menţionate anterior.
 • Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2017-2020, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de 15 persoane, pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activităţi.
 • Bărbatul de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-şi modifice declaraţiile în faţa organelor de cercetare penală.
 • Astfel, la data de 2 februarie a.c., poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 48 de ani, din Turda, un bărbat, de 39 de ani, din judeţul Dâmboviţa şi o tânără, de 26 de ani, din judeţul Mureş.
 • Alte 2 persoane, respectiv un bărbat, de 32 de ani, din Turda şi un tânăr, de 27 de ani, din judeţul Argeş, se află sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte cauze.
 • La data de 3 februarie a.c., aceştia au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Judecătoriei Turda, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here