Memorandum de Înţelegere între Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a Franţei

Sursa: Pixabay

Preşedintele Curţii de Conturi a României, Mihai Busuioc, şi prim-preşedintele Curţii de Conturi a Franţei, Pierre Moscovici, au semnat vineri un Memorandum de Înţelegere care promovează cooperarea şi schimbul de bune practici între cele două instituţii, transmite News.ro.

”Preşedintele Curţii de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, şi prim-preşedintele Curţii de Conturi a Franţei, domnul Pierre Moscovici, au semnat vineri un Memorandum de Înţelegere care promovează cooperarea şi schimbul de bune practici între cele două instituţii supreme de audit. Documentul a fost parafat la sediul central al Curţii de Conturi a României, în cadrul unei reuniuni la care au participat Excelenţa Sa, doamna Laurence Auer, ambasador al Franţei la Bucureşti, şi membrii Plenului Curţii de Conturi a României”, anunţă Curtea de Conturi.

Potrivit Memorandumului, părţile semnatare se angajează în schimburi de experienţă pentru îmbunătăţirea metodelor de audit public extern şi pentru formarea auditorilor în materia standardelor profesionale. De asemenea, cele două instituţii vor colabora în realizarea de audituri comune şi de proiecte de cercetare.

“La momentul sărbătoririi a treizeci de ani de la reînfiinţarea Curţii de Conturi a României, aş dori să subliniez că aceasta a devenit un actor instituţional esenţial, care contribuie la consolidarea statului de drept şi a democraţiei”, a afirmat Pierre Moscovici în cadrul reuniunii cu membrii Plenului.

Oficialul a salutat progresele înregistrate în direcţia cooperării dintre cele două instituţii: „Legăturile noastre de parteneriat sunt puternice şi vom continua să susţinem pe deplin această dinamică. Semnarea de astăzi a Memorandumului de Înţelegere este o dovadă în plus în acest sens”.

La rândul său, preşedintele Mihai Busuioc a evocat sprijinul constant pe care prim-preşedintele Pierre Moscovici l-a acordat României din poziţiile sale de comisar european responsabil de afaceri economice şi financiare, de vicepreşedinte al Parlamentului European şi raportor pentru România în perioada de preaderare, mulţumindu-i acestuia pentru deschiderea manifestată în cooperarea din domeniul auditului.

„Indiferent că vorbim despre digitalizarea în domeniul auditului, despre întărirea cooperării cu entităţile auditate sau despre prezentarea rapoartelor de audit într-un mod cât mai clar şi mai uşor de parcurs de către publicul larg, suntem obligaţi să inovăm şi să ne diversificăm activitatea. Mă bucur că această abordare a fost dezvoltată în mandatul domnului Moscovici. Sunt convins că aceste bune practici vor sta la baza cooperării noastre viitoare, atât în cadrul Memorandumului de Înţelegere, cât şi la nivelul Asociaţiei Instituţiilor Supreme de Audit Francofone”, a declarat Mihai Busuioc.

Memorandumul de Înţelegere a fost semnat în acord cu obiectivele şi principiile Organizaţiei Internaţionale a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI). Un obiectiv esenţial al colaborării dintre cele două instituţii supreme de audit este de a contribui la consolidarea relaţiilor de cooperare dintre Franţa şi România, precizează Curtea de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here