Mesajul de compasiune al Patriarhului Daniel pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis sâmbătă, 14 noiembrie, un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, relatează agenția Basilica.

Mesajul integral:

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns  în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața.

Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, un medic anestezist a fost rănit. El a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost aduşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Potrivit ministrului Sănătăţii, ceilalţi pacienţi au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here